En fotograferande sjömans ord och bilder.

Det är farligt att slösurfa på fotohandlarnas sidor....

Jag var inne på Cyberphoto och kollade vad det finns för objektiv till micro4/3. Upptäckte att det var kampanj (10%) på Samyang 7,5mm fisheye. *klick*
Hm... Ska man betala frakt på det kan man ju lika gärna ta ett till... Jag har ingen bra normalzoom till den kameran. Panasonic 14-42 (den kompakta) kanske skulle bli bra? *klick*

Från "ska bara titta" till "två till gluggar är bra att ha" på mindre än 2 minuter! Fortsätter jag så gör jag konkurs.
Men nu får ju inte grejorna plats i väskan jag köpte i vintras till den kameran! Behöver en ny väska.... Men det får nog bli i en riktig butik. Jag vill ha möjlighet att provpacka. Eller ska man kika lite på nätet först..?

Misstänker att många känner igen sig i det här.

Micro4/3-kameran jag har är en Panasonic Lumix GX7. Jag köpte den i vintras tillsammans med ett Panasonic 14-140 för att ha som resekamera. Jag har alldeles nyligen kompletterat med ett Panasonic 100-300 (200-600 med förlängningsfaktor) för att komma åt de förb... pippifåglarna som envisas med att sitta högst upp i äppelträdet hemma.

Ett foto ska ju vara med! Det är ju en fotoblogg. Det är taget med GX7:an och 14-140-objektivet i Thailand i vintras.

Inlagt 2016-07-08 18:00 | Läst 3083 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Att handla fotoprylar är riktigt roligt! Har just skaffat mig Canons 300 mm objektiv, och en en 7D mk II som komplement till min 5d MkIII. semesterpresenter till sig själv är ett måste! =)
Ha det gott!
Svar från Mashavet 2016-07-09 13:33
Visst är det kul. Jag älskar att planera vad jag vill ha, kolla runt och sen beställa. Allra bäst är det när jag får hem prylarna. :-)
Men mitt bankkonto gråter. :-(
Jag har också andra pengakrävande hobbies än foto.
Mitt bankkonto storgråter. :-(
Känner igen mig till 100% där. Kunde inte låta bli att köpa efterträdaren till din GX-7:a (GX-80) när den nyss var på kampanj...

Gillar du fisheyen? Lurat lite på den själv.

Gillar annars färgbilden ifrån Thailand.
Svar från Mashavet 2016-07-10 13:25
Jag vet att en efterföljare finns (den var på gång när jag köpte GX7:an så jag fick ett bra pris på den), men har inte kollat närmare på den. Törs inte :-)
Jag har inte fått de nya objektiven än. Tidigast tisdag, tror jag.
Kul att du gillar fotot. Det kommer ett resereportage i flera delar från den resan i min blogg här på fotosidan snart.
martinot 2016-07-10 23:45
GX-7 är en kanonfin kamera, och skillnaden emot efterträdaren GX-80 är ganska liten. I stort sett samma kamerahus, exakt samma EVF och exakt samma sensor (de har tagit bort anti-aliasfilter, förbättrat IBIS och lagt till stöd för 4K-film). Den har även blivit något sämre på ett par punkter (ej vinklingsbar EVF, mindre batteri, sämre grepp och plockat bort switch för AF/MF - vilket är lite dumt tycker jag). Annars i stort sett väldigt lika kamerahus.

Ser fram emot reportage och fler bilder ifrån resan. Har f.ö. samma superzoom, men inte hunnit testa den så mycket, så skall bli kul att se lite fler bilder tagna med den optiken. Gillade kompositionen och färgerna i motivet ovan.