En fotograferande sjömans ord och bilder.

Rundresa i Vietnam 3: Hué

Onsdag 18/12

Tågresan mellan Hanoi och Hué tog hela natten. Farten var nog inte mer än 50-60km/h som mest, men rälsen var långt ifrån rakt och det skumpade, ruskade och slingrade hela tiden. Vi reste i 6-bäddskupéer. 3 kojer på höjden. Stenhårda. I gengäld hade de Asiens dittills mjukaste kuddar istället för de vanliga cementsäckarna.


Utsikt genom tågfönstret nära Hué. Regn på utsidan, äkta plastblommor på insidan. När ska SJ börja med blommor i tågen?

Väl framme i Hué blev det nudelfrukost och incheckning på Duy Tan Hotel, sen gav sig hela gruppen ut på cykel i regnvädret. Som väl var så var det betydligt lugnare trafik än i Hanoi, men man fick ändå snabbt lära sig att bete sig väldigt osvenskt och strunta i alla trafikregler som eventuellt kunde finnas. Då funkade det utmärkt. Första stopp blev ett nunnekloster där vi käkade en god vegetarisk lunch.


Utanför klostret. Alla former av regnskydd användes. (Foto: Eva Cedergren)


Lunch hos nunnorna. Vi som sitter och försöker se heliga ut är... Äh, det kan göra detsamma...

Vi cyklade vidare till en känd pagoda och en mindre variant av den förbjudna staden i Bejing. Totalt cyklade vi ca 15 km.


Heliga byggnader i regn.


Pagodan.

Hué har varit Vietnamns huvudstad, och något år när amerikanarna hade flygbas där var det världens mest trafikerade flygplats. Lite svårt att tänka sig idag om denna lugna stad.


Utsikt från hotellet.


Gammalt och nytt i blandning.


Har det varit en kanonplattform här? Sandsäckar och stenar på taken var ganska vanliga. Kanske istället för spik och skruv.


Kiosk/butik/restaurang mittemot hotellet får besök av mobil fruktbutik. Lite förvånande med stolar, 20 cm höga pallar var det vanliga.

< Del 2  -0-  Del 4 >

Inlagt 2014-03-25 15:51 | Läst 3732 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Kul att följa din färd genom Vietnam. Jag var själv uppe i de norra delarna i januari Dien Bien Phu, Lai Chau, Son La och Hanoi.
/Uffe
Svar från Mashavet 2014-03-25 16:36
Tack!
Bara Hanoi av "dina" orter som jag har besök. Hoppas att du hade bättre väder än det eviga duggregnet och 10-12 grader vi hade.
Trevligt med bilder från Vietnam! Ska ta och titta på de tidigare inläggen också!
/Niklas
Svar från Mashavet 2014-03-25 19:47
Tack!
Titta på de tidigare och vänta sen på nästa del. Förhoppningsvis kommer de ganska tätt ett tag framöver.
Modigt att cykla där, men ett bra sätt att få se lite mer ingående på landet.
Svar från Mashavet 2014-04-17 18:58
Tack, men jag är nog ingen modig person på det sättet. Jag lyckades bara ganska snabbt anpassa mig och sluta tänka på regler och förordningar.