that is the question, or actually not... en södagsknäppares bilder och tankar härifrån och därifrån.

Snön kom till sydkusten

Vi har haft några cm snö här på finska sydkusten redan i ett par veckors tid, men i går och i natt kom det med besked. I går kväll och i dag på förmiddagen var sitt tvåtimmars pass med skyffeln så det blev att skippa den här veckans gymsession med gott samvete. Vårt hus i dag mitt åt dagen.

Vy från trappan efter att gången till vedlidret är skottad. Man får hoppas att fruktträden (äppel, päron och körsbär) inte brister.

På min "officiella" mätplats visar det 38 cm. Det är på vår grillplats där det är betongplattor under för att få exakt resultat. Den är på hösta stället där det inte bildas drivor, så ställvis var det en hel del mera. Till natten mellan måndag och tisdag väntas här 13 cm till och ytterligare 5 cm i slutet av veckan. Börjar vara tillräckligt för mina behov...

Svängde mig 180 grader och tog en bild över utsikten från uteplatsen. Här bukar vi sitta och beundra solnedgångarna på sommarkvällarna.

Till sist ännu en bild från en promenad längs byvägen.

Rastade nog M4:an också men de bilderna dröjer som bekant ett tag.

Nu känns det definitivt läge för lite spetsad glögg!

Inlagt 2022-12-11 18:09 | Läst 418 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Snyggt med dom stora snömängderna. Vi hade så för någon vecka sedan, och nu lär det vara nya mängder på väg in. Här i Stockholm är det kallare än normalt för att vara början av december, och betydligt mera snö...
Svar från sodeto 2022-12-12 13:36
Nå jo nog är det bättre än regn. Men det skulle gärna få hålla upp en tid nu.