Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Lite mer från trädgården

Tar ganska många bilder i trädgården, den som letar han finner. 

Men nu har det mesta försvunnit. Naturen har lugnat ner sig, endast äpplen och plommon dråsar i backen, hoppas det lockar något, så det blir glädje av det. 

Bilderna är tagna under körsbärens och lavendelns härliga tid.

Först en av årets starungar i typisk position, spanar på körsbärNågot att ha?Jodå!Plötsligt fanns bland de andra stararna denna unge, som var markant mycket brunare. Klart mer avvikande än vad som kan ses på bilden. Troligen en av dessa naturliga variationer generna förser oss med. Här en normalfärgad, som kopplar av en stund efter maten när solen sticker framSparvar gillar också körsbär, ja de hackar på allt ätligt. Eller är det pilfink? Svårt se skillnad på ungar, de har inte fått vuxenfärgerna.Kålfjäril, ett urblekt exemplar tror jag, har varit vanlig hemma. Som så ofta jämför jag internetbilder och gissar.   Och till sist..........tornseglaren!

Inlagt 2016-08-08 18:45 | Läst 579 ggr. | Permalink
Staren med körsbäret är ju för härlig. Vilket smaskens för en ung stare som antagligen inte har så mycket smaklökar. Det där bäret borde fortfarande vara ganska surt eller?
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2016-08-08 21:30
Hej och tack Lena!
Jo, jag har allt funderat över fåglars smaklökar. Körsbären hinner aldrig mogna, de plundras snabbt och effektivt.
Såg för några dagar sedan en ung törnsångare äta av det ruttna på ett omoget plommon. De provhackar på allt möjligt. Men det enklaste sättet att veta när frukt är mogen: Fåglar och insekter känner av sötman på något sätt och ger sig på det. Gäller tyvärr även finfrukt som aprikoser m.m. Men, man skall ju dela med sig!
Påpassligt att få med staren som käkar bär! Tornseglarbilden är underbar, dessutom är dom sommaren personifierade!/ Björn T
Svar från Vibybo 2016-08-09 05:35
Hej och tack Björn! Det kommer mer starar framöver, de har haft en fin sommar.
Härliga bilder från trädgården - gillar också staren med körsbäret, mycket påpassligt fångat. Och så är det ju tydligen ett fjärilsår i år.
Hälsningar//GöranR
Svar från Vibybo 2016-08-09 05:41
Tack Göran! Mer starbilder på lager. Hemmavid har det tyvärr varit ovanligt dåligt med insekter, utom enstaka arter som funnits rikligt. Men rent allmänt - märkligt lite insekter.
Starar var längesedan jag såg i verkligheten. Fint fotat!
Svar från Vibybo 2016-08-09 14:26
Tack Mikael!
På sommaren finns det under körsbärstiden ungefär en mindre flock starar per villatomt i kvarteret- och gott om dem på betesmarkerna i närheten. Men de är ganska skygga.