Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Nya svartvitförsök

Jaha, då har jag en ny feberepisod, men inte värre än jag kan fixa lite bilder inne. Och ligga en stund i hängmattan ute, den är uppspänd mellan två mullbärsträd och digert lövverk ovanför. Trädgården är en välsignelse. Känns det ledsamt kan jag gå ut och ta en bild, sen är det bättre. Och att jag fann Fotosidan betyder mycket. Nog gnällt, jag har det bra.

Har gjort i ordning en ny bildhög, och tog mig tid att göra om en del i svartvitt. Det är alltid spännande, utgången är aldrig given. 

Den första bilden är en gråskala. Den dök överraskande upp när jag plockade bilder ur mobilen. Måste ha tagit en bild samtidigt som jag slog igen locket. Men jag gillade den. Nästa är en kort skur solregn. På något sätt alltid lite spännande med regnfoto, något som lätt glöms bortTriftTistelVallmon blev jag nöjd medOch liljan, också i solregn med följande kraftiga färger och ljusblänkSedan kommer frågan: Vilken variant blev bäst, vilken skall jag ta med? Ja, ibland vet jag inte. Bläddrar fram - tillbaka - fram - tillbaka. Men blir inte klokare. Den här under är ganska mjuk, som jag ville. Men inte direkt spännande.Nästa variant framhäver rosen tydligare, men väl mycket kanskeHär två vallmovarianter. Den första mer tydlig, beskrivandeden andra med mer ljus, känsla. Ja vad tycker Ni? 

Inlagt 2016-08-17 16:51 | Läst 1255 ggr. | Permalink
Ja regn är underskattat som fotoobjekt. Sällan man ser bilder i en regnig miljö. Beror det på att utrustningen numera är vattenkänsliga eller är det fotolusten som går minskar när det regnar? Kul bild på solregnet.
/MA
Svar från Vibybo 2016-08-17 17:44
Tack så mycket Mats! Det beror nog på alla faktorer tillsammans.
Jag håller med; det är spännande med den svartvita konverteringen...och man kan göra mycket med redigeringsprogrammen... De första tre bilderna gillar jag mest av någon anledning. men jag tror de tilltalar mitt sinne för minimalism...
Svar från Vibybo 2016-08-17 18:42
Tack så mycket Lena!
Håller med Mats - regn är underskattat!
Det kan användas till många bra bilder - som din bild här till exempel!

Naturbilder i sv/v är också riktigt coolt, när de är bra!
Svar från Vibybo 2016-08-17 18:42
Tack så mycket Thomas!
S/V är gamla tider foto men vackert snyggt Gillar ros två med lite gulare foto det ser mer gammalt ut Ha en skön kväll : ) // Gert
Svar från Vibybo 2016-08-17 20:10
Tack Gert! För kall nyans i det monokroma kan se lite blåaktigt ut, inte så behagligt alltid. Och så minns jag mormors gamla bilder från jag var liten.
Mycket kul man kan ha med sv/v-labbet i datorn.
Ros nr2, den gultonade tar jag alla gånger före den ovan. Den överexponerade vinjetteringen fungerar ypperligt.
Vallmon precis under, i en varm ton, väljer jag. Teckningen i den passar mig också bättre än den under.
Svar från Vibybo 2016-08-19 03:22
Tack Gunnar.
När jag ser på det i efterhand, så håller jag med dig.