Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Jag gick ut och fann ljuset inne i buskarna

En promenad där jag letade efter fåglar, men fann något annat denna sensommardag för några veckor sedan.

Jag körde till Tosteberga, parkerade vid ängarna. Den första morgonsolen sken in i nässlorna just bredvid bilen.Gick ut på ängen intill, ängssyran var som brunröd varm brand i morgonkylan.Ett tistelfrö hade parkerat på en ros, morgondaggen låg som ett smycke över.Hagtorn och tistel, två värdiga representanter för denna havsnära äng. Beundrar tistelns mjukhet en stund.Går förbi ett hagtornsträd.Kommer in i en skog av hasselbuskar mest. Någon har haft fest här, och ätit sig mätt.Träffar på en vriden individ. men det var ju inte det jag sökte. Stod still, lyssnade, spanade. Kommer det något meståg? Var är trädkryparen, hackspetten, eller haren? Ingenstans. Tyst. Spanar uppåt.......åååh! Ett tak av spindelväv, glittrande i allsköns färger där solen lyckas komma genom lövverket. Vilka konstruktioner, vilken vacker värld! som jag har alldeles för mig själv. Bygget ovan i sin helhet.Sen vet jag inte vad som hände. Här förbereds för fest! Glitter, girlander och stämning. Men egentligen såg jag inte det förrän bilderna kom upp på skärmen. Två bilder hade denna märkliga effekt. och det är jag tacksam för, för det var riktigt snyggt, lite psykedeliskt. Spindeln Lucy där uppe med sina diamanter.

Inlagt 2016-10-13 20:07 | Läst 882 ggr. | Permalink
Ja sannerligen gjorde du det, det tindrar och glittrar, spännande bilder blev det.
🙂
Tack Hans-Åke! Mycket tack.
Det finns mycket vackert där ute som många aldrig ser.
Spindelnäten är verkligen konstverk. Så snyggt när det bildas färger som i din sista bild.
Men det är ofta så som du skriver, man ser det vackra först när det kommer upp på skärmen och då kan man ångra sig lite att man inte försökte sig på flera bilder.
ing-marie
Svar från Vibybo 2016-10-13 22:19
Hej och tack! Jag såg färgskiftningar i väven ute, men absolut inte på det sättet som i sista bilden, det måste vara någon teknisk effekt i linser eller sensor. Men på de andra bilderna stämmer det med verkligheten. Vet inte varför väven var så magisk just där och då, men fint var det. Och mycket riktigt, mycket som jag ser på skärmen uppfattade jag inte i verkligheten när jag knäppte av bilden. Det gäller ofta vid foto med långa brännvidder, som fåglar, och en del vävbilder tog jag med 600mm brännvidd.
Hej Stefan.
En hel mængde flotte billeder som sædvanlig.
Jeg fæster mig ved nummer 2 og 4.
Med fotohilsen fra Erik.
Svar från Vibybo 2016-10-14 06:11
Väldigt mycket tack Erik! Det blir många bilder när jag är ute. En del dagar kommer jag hem med inget, en del med närmare 500 jag tagit på ett par timmar. De blir liggande på en hårddisk och väntar. Sen går jag ensam också, då ser jag mycket mer, det går att koncentrera sig. Har med mig optik till alla tillfällen och 2 kameror ofta.
Uppskattar din lite poetiska framtoning både i text och bild! Stämningsfulla bilder med vackert ljus.
//GöranR
Svar från Vibybo 2016-10-14 06:13
Tack Göran, jag följer ditt spanska äventyr, och ser på hur torr naturen är där jämförelsevis. Stor skillnad.
Det var ett fint ljus du hittade i dina buskar !
Svar från Vibybo 2016-10-14 15:58
Tack! Det var helt oväntat och ovanligt vackert att se på. Med modern teknik fångas ovanligt ljusfenomen.