Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Kvällspromenad i staden

När jag för en gångs skull på åratal gjorde en kvällspromenad i staden, ja då tog jag naturligtvis några bilder också. Den ser förmodligen ut som andra mindre städer, och fungerar likartat. 

I staden har nyligen byggts en galleria, ganska stor med tanke på stadens storlek, endast hälften är klart och öppet. En del diskussion var det innan, många var rädda att det skulle bli för mycket butiker, det rådde nämligen ingen brist före direkt. Men ändå byggs nu ett stort handelscenter i stadens ena kant, kanske skall det balansera industriområdet som skall uppföras i andra kanten, med en del nybyggda bostäder emellan. Konsumtion verkar stå högst på agendan, oavsett. I gallerian finns det riktigt gott om parkeringsplatser, takparkeringen högst upp har fin utsikt över staden.Gott om plats i trapporna ner till butiker och matställen.Första butiken är systembolaget, där innehåll och kvalitet garanteras. Kvantiteten är upp till den enskilde.Det engelska ordet "bystanders" verkade passande.Rulltrappa rakt upp till bekvämlighetsinrättningen. På torget närmast finns ett alltid närvarande alternativ: korvalådan. Dansk korv, någonstans i varje äkta skåning finns en längtan till det gamla moderlandet. Gatsten är det gott om i staden, men stenläggare är en bristvara. Här stod ett likadant hus innan, men några pojkar var lite ovarsamma med elden hemma. De menade inget ont, men närapå halva kvarteret utplånades. Det blev ett vackert nytt hus, som smälter in väldigt väl. Staden har lite julutsmyckning till glädje för flanörer, de har tid att stanna och se på det. Denna bild var väldigt knepig för kamerorna, jag hade ju 5 i väskan, men efter framkallning tyckte jag G1X kom närmast verkligheten. 3 av de fem fick en beige dimma över bilden, direkt ur kameran. Slutligen bland julshoppare, butiker, arbetande, flanörer m.m. sitter en dam med sin LIDLkasse under detta träd, undrar vad hon tänker?

Inlagt 2016-12-16 14:46 | Läst 2222 ggr. | Permalink
Fint bildreportage om Kristianstad by night!
Svar från Vibybo 2016-12-16 15:34
Tack Christer!
Det blev ju jättebra! Verkar vara ovanligt bra 'vitbalanserat' här för att vara artificiellt ljus i bilderna! Själv brukar jag låta det dra iväg.. mest av slöhet..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2016-12-16 23:30
Tack Jan, jag har inte vitbalanserat dessa bilderna själv, överlåter det normalt åt kameran. Enstaka gånger händer det, om det ser helt galet ut.