Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Träff med 2 gamla tyskar denna eftermiddag.

På eftermiddagen idag piggare, tog elcykeln en runda i våtmarken. Fågel var det ont om, hörde en talgoxe, skymtade en koltrast och såg på håll 2 svanar landa på blankisen där de häckar om sommaren. I övrigt grått, isande vind, noll grader, inte en människa ute. Men kommunen hade som vanligt kört sönder promenad/cykelstigarna med sina tunga fordon, tveksamt om de lagar det. Tog med mig min 1200D, och några gamla objektiv för skojs skull, använde 2 av dem. Trots tjocka fingervantar var det inga problem att relativt snabbt ställa in skärpa, bländare (5.6 på alla) och ta korten. Men byta objektiv fick göras med bara händer. Bilderna är inte mycket för världen, det var mest ett skojexperiment som utföll oväntat väl, ett sätt att höja sinnesstämningen.

De första 2 är tagna med Pentacon 2.8/29. Här syns typisk våtmark, människor går helt enkelt aldrig ut i den, det är illa sankt. Där bakom Hammarsjön. Bilden är ganska kraftigt beskuren.Inte så beskuren, föreställer några av lerdammarna. Här tog tegelbruket Hercules, som höll på till här på 60-talet, upp sin lera. Min granne arbetade där. Längst ned på bilden en låg vall, här fanns det smalspår så leran kunde åka till fabriken på andra sidan dammarna. Och nu bytte jag till Pentacon 2.8/135. 1/200sek. Ett smidigt objektiv, ljusstarkt, litet, lätt. Samma vy som första bilden.Vred fokusringen så grenarna skulle framträda.Och min cykel så klart! Här var det mörkast, men ändå inte högre ISO än 1000.Till sist ett nytt skärpeinställningsförsök. Gick hyfsat.

Inlagt 2017-02-03 20:48 | Läst 867 ggr. | Permalink
Känns verkligen som fina fågelmarker här framöver..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-02-04 13:50
Tack Jan, det är det också! Inte överväldigande, och vassbälten erbjuder oändliga möjligheter för vilt att gömma sig, men de finns där.
Det er jo perfekt, når man kan "höja sinnesstämningen" ved at fotografere og det kender jeg også til. Det er godt at høre at du har det lidt bedre Stefan.
Billedet med grenene og det sidste med strået er mine favoritter i denne omgang.
God week-end fra Erik.
Svar från Vibybo 2017-02-04 14:19
Tack Erik! Har varit ute på förmiddagen, bland lite folk, är infektionskänslig men det brukar gå bra utomhus. Skall träffa min dotter i morgon, hon vill ha lite hjälp, det gäller att passa på när det går.
Din vyer ser nästan ut som hos mig 256 nyanser av grått, men jag kommer inte så nära vattnet men annars så är det sig likt. Det har varit nollgradigt och gråmulet hela dagen, som nästan alla dagar den här veckan. Min promenad kamera har fått vila sig några dagar, men jag kanske tänker om till i morgon.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-02-04 18:42
Tack Stig, vi känner likadant. Skall ägna helgen åt människor istället, mest utomhus, känns mer meningsfullt.
Skönt att höra att du känner dig lite bättre. Det där med elcykel låter intressant. Än så länge kan jag själv men det blir bara inte av....... Och med elcykel blir rimligen aktionsradie större. Spännande natur!/ Björn T
Svar från Vibybo 2017-02-04 20:37
Tack Björn, jag passar på att röra mig när jag är i bättre perioder. Elcykel har jag när jag ska utanför byn, om krafterna plötsligt tryter. När det behövs sätt elen på, annars inte. Köp elcykel av lokal handlare som kan serva den sedan, de är helt klart krångligare att skruva på än vanliga cyklar, även om jag innan gjort allt sådant själv. De allra billigaste i billigaffärerna är jag tveksam till, även om de säkert förbättrats efterhand.