Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Några fåglar

När jag sist var ute och tog bilder på blåsippor, blev det så klart lite annat också, fåglar t.ex. 

Idag har det förresten varit en riktig motvalls dag. Först på morgonen fylla i en mängd papper med 8 bilagor till en myndighet, när jag redan skickat in kopia på ett beslut från annan myndighet att allt var klart redan, vet ingen vad den andre gör? Läser de inte bilagor? Sedan for jag till hjärtintensiven där en vän låg. Efter det hämtade jag ut en begagnad extender inköpt från Tradera, den fungerade inte - retur. Sedan bjöd en vän på middag, det visade sig sedan vara en smörgåstårta från i går som inte stått i kylen - jag hann hem, men panik var det, och nu sitter jag här matt och lätt febrig. Har ni också sådana dagar?

Nä nu blir det lite kul - fåglar!

Först de vitkindade       Sedan kandagåsen  En hök passerade, det blev en dassig bild, men vad är det?Rödhaken sjöng sin vackra vårsång som jag älskar, friskt som källvatten rinner sången ur den lille krabaten.och den förste lövsångaren tror jag, ganska likt åtminstone i utseende och uppträdande.

Inlagt 2017-03-23 19:12 | Läst 760 ggr. | Permalink
"Höken" är en kärrhök, en blå kärrhökshona och lövsångaren är en gransångare.
Hälsningar Tony
Svar från Vibybo 2017-03-24 08:16
Tack, jag tänkte på kärrhök, men visste inte sorten. Angående sångarna har jag nog aldrig lyckats med artbestämningarna, en del är naturbegåvningar och försöker lära mig, men det går illa trögt.
Oförbätterlig 2017-03-24 15:12
Att det är en gransångare ser man lättast på att den har väldigt mörka ben, medan lövsångaren har mer gulskära ben. Det finns ett par arter till med mörka ben, t ex den sällsynta lundsångaren, men den kommer inte än på 5-6 veckor. Det är tidigt även för lövsångare. Bor du nedåt landet vid kusten dröjer de nog 2-3 veckor till, jag får nog vänta nästan en månad :)
Gransångaren är betydligt tidigare och kan anlända redan nu i mars.
Angående höken sätter jag en slant på hona av blå kärrhök.

Mvh

Daniel
Svar från Vibybo 2017-03-24 08:17
Tack, var nyfiken på den.
Andra har redan sagt de arter jag tänkte föreslå.. Gransångare såg jag tidigt förra våren minns jag.. Men Lövsångare brukar inte dyka upp här förrän träden är nära att slå ut med sina löv, och dit är det ett tag här.. Troligen är det ett skydd för sångfåglarna att löven döljer dom lite.. Fint med fåglarna annars! Själv hade jag ruskigt bra möten med både Strömstare och Gärdsmyg idag! Kommer i blogg senare..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-03-24 08:20
Tack Jan, ser fram emot det. Den lille gärdsmygen som bor hos mig såg jag denna morgon när jag gick ut med fågelmaten, den smet in i grannens plank.
Jag måste så klart se vad för fåglar du träffat i dag...
lika spännande varje gång då jag aldrig tar bilder av dessa
som jag älskar så mycket.
Gun-Inger
Svar från Vibybo 2017-03-24 08:24
Tack du, det är inte förrän på senare år jag kunnat ta bilder på fåglar, har inte haft råd med prylarna innan. Sparade länge. Men det viktigaste är att stå och se dem, iaktta vad som sker och bara njuta.
Gun-Inger Arvidsson 2017-03-24 18:12
Det har du ett i ....vad gjorde vi utan fåglars kvitter..
Finns en bok om det som jag inte läst..
Tyst vår...var namnet..
Gun-Inger
Jo, sådana dagar dyker upp ibland. Fast min gårdag blev bättre än hur veckan började ändå. maken hamnade på intensiven med blodproppar i ben och lungor. Var lite kritiskt ett tag men bättre nu så vi kan andas ut.
Inte så lätt med två justerade i samma hushåll, men det går det också.
Betydligt roligare att titta på dina fågelbilder då. Min lilla favorit, rödhaken har du fått med också. Måste ut i solen här och spana och lyssna om mitt par återkommit redan.
Svar från Vibybo 2017-03-24 11:59
Tack Margareta, det är så livet för många av oss är när det är dags för pension. Vi lever också mycket begränsat båda, och ganska komplicerat med allt att ta hänsyn till. Men det går bra, vi är glada vi kan reda oss, och ibland som bonus, göra något lite ibland. Själv trivs jag bra med ett enkelt liv.