Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Fler blomster

Fler vårbilder från trädgården tagna av lillkameran. I dag är sommarkänslan lite dämpad med 5 grader och duggregn, men det kommer mer värme! Har i helgen skördat första omgången ramslök, gott att vräka i maten, växer som ogräs. Skall få på sommardäcken idag.

Ett vindkraftverk? Nej, en snödroppe!Det är en fin blomma, men mest ser man mängden, inte detaljerna i vanliga fall.Lilla våririsBladskott till gul kinesisk pionJulrosens inre, uppskattad plats för humlor, men här syns en annan liten gäst på bilden.VårlökenLungörtForsythiaPåskliljaSkott till en annan kinesisk pionOch till sist: Nu blommar alla kejsarkronorna, här syns en del av dem, de frösår sig.

Inlagt 2017-03-29 09:56 | Läst 2043 ggr. | Permalink
Vackert här också! Gillar att man kommer så nära, där även bakgrunden är relativt skarp.. det blir ett stort djup i dom bilderna, lite 3D känsla över det hela.. Annars eftersträvas ofta att ha så kort skärpedjup som möjligt, men det är inte alltid det blir bäst tycker jag!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-03-29 11:29
Försökte en bildserie med kort skärpedjup, men övergick till inställningen P helt enkelt, blev bäst så. Tack för dina ord!
Våren har kommit långt hos dig, här i Bromma snöar det i dag.
Fast snödroppar och krokus har vi och nu börjar även påskliljorna bli lite högre.
Vindkraftverket var kul.
Svar från Vibybo 2017-03-29 14:25
Hej och tack! Här är ganska kallt idag ingen sommarkänsla alls. Men en del rabatter är fina översållade med blommor.
Så fint med många vackra vårblommor på bilder! Ska försöka fota blåsippor
med min EF 2,8/100mm Macro IS nån gång i april.
Svar från Vibybo 2017-03-29 14:27
Tack du! Det är härligt att ligga och krypa på marken I grönskan med kameran.
Våren har inte kommit så långt här uppe i norra Skåne men den är på våg Vackra bilder Bra fotograferat Ha en bra dag Gert
Svar från Vibybo 2017-03-29 16:34
Tack Gert, jag har ju växt upp i Göingeskogarna och skolat mig i Småland; det är 2 klimatzoners skillnad minst jämfört med Kristianstadsslätten och kustbandet. Det gör ganska mycket.
Vackra vårblommor igen. I Lindesberg var det + 2 grader i morse, så alla vårblommor hade nog sovmorgon i dag. Ni ligger säkert 14 dagar före, för här hos mig har det inte kommit något mer än Snödroppar än.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-03-29 16:36
Tack Stig; i helgen skall det braka till här med 15-20 grader i skuggan enligt SMHI, men det blir bara ett par dagar. Sen är det tillbaka till surkallt igen kanske.
Riktig blomprakt där i Skåne, så är det inte i Finspång och ännu mindre i Korsheden som jag åkte från igår. Jättefina bilder och nog är det märkligt, vartenda år känns det som ett enda stort under när det frusna, gulbruna helt plötsligt får liv, får färg och blommorna slår ut?/ Björn T
Svar från Vibybo 2017-03-29 16:43
Ja Björn, det är något jag också funderar på när jag går över kalla, frusna, bruna ängar. Snart är örterna midjehöga och blommorna svävar över marken, det surrar och kvittrar överallt. De gamla föreställningarna om liv och död, sömn och vakenhet funderar jag över. Våra beståndsdelar, mönstren, livsenergi och liknande funderingar. Visst är det ett under att känna största ödmjukhet inför. Men människor som aldrig vill vara i naturen, utan leva i den virtuella världen, kan de ens ana?
Verkligen en vacker bildserie.
Svar från Vibybo 2017-03-30 08:24
Tack så mycket! Det värmer.