Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Chrysler Valiant

En släkting till mig är stolt ägare av detta fordon, en Chrysler Valiant i fint skick. Vi beslutade oss för att ta en tur en dag, det blev ett fint äventyr. Kommer mer om det sedan, det blir själva bilen först.

                  

Inlagt 2017-06-14 10:21 | Läst 1203 ggr. | Permalink
Vilken fin bil! Och alldeles utmärkt bildserie. Dessutom rätt bekant. Pappa hade en Chrysler Valiant men den måste varit några år tidigare än den här, tror han måste köpt sin 1962. Treväxlad rattväxel och helt framsäte kommer jag ihåg. Och rak sexa på typ 100 hkr. Och det var den Valianten som fick registreringsnumret W77777. Kul på sätt och vis men jag kommer också i håg att "alla" i lilla Ludvika visste vems den bilen var så man kunde inte göra alltför utstickande manövrar med den. Kul!
Svar från Vibybo 2017-06-14 15:11
Tack Björn! Just denna modell på bilderna har en "knappautomat" d.v.s. knapparna till vänster om hastighetsmätaren på bild 3. Ägaren hade en annan Valiant i sin ungdom som jag åkte lite i Malmö med.
Trevligt! Det är kul med gamla bilar, dom förgyller verkligen tillvaron! Hade gärna haft en själv om tid, plats, och ekonomi tillät.. Minns när polisen också körde med Valiant.. Kul att se 'H' märket, det är ett tag sen.. Ser ut som den här Vallen har 'knappväxel'..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-06-14 15:12
Tack Jan, det var verkligen fint att komma ut och åka, sedan träffa de andra på en bilträff under dagen.
En lyckad fotodokumentär! (Hade gärna också sett en närbild på det klassiska "H":et.)

Edit: Ooops, såg att Jan hann före angående "H".
Svar från Vibybo 2017-06-14 15:13
Tack Ragnar, det kommer mer!
Häftigt, var min favobil en gång i ungdomen, riktigt vackert exemplar! Den mintgröna färgen är också riktigt fräck! Mvh, LO
Svar från Vibybo 2017-06-14 22:04
Tack du, det den är fin och välskött. Nog många som har minnen av bilen, den såldes ju av SAAB-ANA en gång i tiden.
Hej Stefan. Det er jo lige en serie efter min smag.
En Valiant fra 1963 - det var lige på den tid, hvor jeg kom i lære i bilbranchen. Så jeg husker godt den model. Den blev ikke hvermands eje i DK på grund af vore høje afgifter på biler, men der blev da solgt nogle stykker.
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo 2017-06-15 01:01
Hej Erik, jag trodde nog du skulle gilla det. Det kommer mer sedan.