Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Liten promenad i Sölvesborg

Fortsatte mitt kameratest, först mitt på ljusa dagen då vi åkte till Sölvesborg i ett ärende, för att sedan äta en bit och gå en liten runda nere vid vattnet. Till vänner i Sölvesborg: nej, vi orkade inget hälsa på sedan, utan åkte hem och vilade ordentligt.  Kameran presterade över förväntan, mycket glädjande, inget att klaga på. Iso 160 alla bilder. Tog på kvällen hemma mörkerbilder med Iso 1600, vill inte gå högre. I lampljus utanför huset och en trettondels sekund handhållet blev det utmärkt, likadant inomhus med taklamporna tända och 1/80 sekund, skarpt och vältecknande. Tog sedan stativ och 2 sekunder exponering i mycket svag belysning, inga problem. För riktigt bra mörkerresultat krävs ju fullformatskamera och lägga till väldigt mycket pengar, något jag är ovillig till eftersom sista betalningsdagen för en förfärlig skattesmäll snart är här.

 Efter mat på sillabåten tog jag fram kameran, detta är ett typiskt Sölvesborgsmotiv.      Kan också visas så här.      Eller så här?      Sölvesborgs gång och cykelbro, längst i Europa, 760 meter över havsviken.    Äldre stadsdel vid vattnet. Det är en mycket mysig liten stad, med många lägenheter som har havsutsikt, och en stad som får mig att känna trivsel.      Boulespelare vid kajen. Själv fördrar jag vildboule, har deltagit i ett lokalt vinnande lag i Frankrike.    Fin skylt som ger tillfällen.      Kärleken verkar blomstra i staden.      Det är fritt fram att sätta ihop sin egen dikt, denna gjorde min fru.   

Inlagt 2017-08-12 09:26 | Läst 993 ggr. | Permalink
Ser fint ut! Gillar dina bilder från 'bygda', det är alltid trevligt att få se! Bild tre ser ut som något från 'Richterskalan'.. :-)
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-08-12 13:23
Tack! Tycker det är kul att visa lite saker, missade det stora scoutlägret nyligen, i går kväll flög gröna laserstrålar över byn när scouterna hade slutfest i lägret. Alltid tyckt om att fotografera detaljer, ibland kan det bli bra.
Hej Stefan.
Det er både sjovt og lærerigt, at teste sit kamera i forskellige situationer - det gør jeg også i disse dage med mit nye kamera.
Du fik nogle meget smukke og varierede billeder i denne blog. Jeg falder for nummer 1 og 5.
Mvh. erik.
Svar från Vibybo 2017-08-12 13:25
Tack Erik! Nya saker måste testas, det är så vi pojkar är när vi är ute och leker.
Sölvesborg är verkligen fint, som du visar och kvaliteten på bilderna är det absolut inget fel på. Tredje sticker ut extra i mina ögon, men kul också med pussplats, hänglås gör din egen dikt!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2017-08-12 16:04
Tack Bjarne, den lilla staden har hittills inte gjort mig besviken.
Alldeles utmärkta bilder, verkar vara ett bra nyförvärv. Jag har ju en gammal GF1 liggande med 40/1,7, kanske skulle plocka fram den någon gång....Sölvesborg är en av inte så många svenska städer jag aldrig besökt!/ Björn T
Svar från Vibybo 2017-08-12 21:09
Tack Björn, skulle tro många småstäder är små pärlor, vänliga, vackra, nära till service och natur.
Din GX1:a har gjort ett fint jobb, och den första bilden av cisternerna är ju jättebra, sedan gillar jag bild 2 och kullerstensgatan är så mysig med sina olikfärgade hus. Fint urval av bilder.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-08-13 07:43
Tack Stig, det blir väl att jag tar en del promenadbilder framöver, de andra har jag ju tusentals i lager av.