Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

7

I förrgår kom jag ut på två km promenad i skogen, väldigt uppfriskande. Först nedför någon km, men det var längre till bäcken än jag trodde, så det blev uppför tillbaka. Hade hela tiden långa objektivet i beredskap, men någon hjort ville inte visa sig. Träd att fotografera fanns det gott om, samt ett vilthägn nära. 

  Det var mest mulet, men bokskogen är alltid vacker.           Även i detaljerna      Lavar är en underskattad växt, brukar vara finast i vätan och mörkret runt jul.      Liten blir nog inte stor här. Sannolikheten för en granplanta att gro i bokskogens mördande konkurrens är mycket liten.      Intill gick dessa filurerna.     Vågat att sträcka kameran över eltråden, men de är vana vid folk, vill nog helst ha en kaka.     Blicken ser inte vild ut, men de interna uppgörelserna med mängder av tjuvnyp gjorde att det gick ganska livligt och högljutt till där. Det gällde att stå närmast om det nu kom en kaka.   

Inlagt 2017-11-05 14:33 | Läst 798 ggr. | Permalink
Bokskogsbilderna är suveränt bra! Varje gång jag ser bokskogsbilder tänker jag - måste ta mig till en bokskog nå´n gång men ännu har det inte blivit av. Ser väldigt vackert ut!/ Björn T
Svar från Vibybo 2017-11-06 01:12
Tack Björn, bokskog har sitt egna utseende, vackert året om.
Bokskogen är vacker i höstfärgerna, vacker I alla färger skulle jag säga. Jag blir dock ännu mer förtjust i dina närbilder på grisarna och jag kan nästan höra dem skrika till när de nyper varandra. Det finns mycket i blicken hos dessa djur tycker jag och den ser absolut inte vild ut.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-11-06 13:36
Tack Lena, de nöp varandra i bukskinnet med tänderna, det gjorde ont nog för ett tjut och grisen steg åt sidan. De har ganska stora fält att gå på, men är inte alls skygga. Gillar deras ögonfärg, kanske kan den beskrivas som bärnsten?
Bokskog är verkligen vackert, tycker boken lägger sina blad så vackert.
Nassarna ser lite vilda ut i blicken men samtidigt söta.
Svar från Vibybo 2017-11-06 13:40
Tack Margareta, det är en favoritskog, den ser aldrig ut som en virkesåker. Grisarna har hög procent vildsvin i sig, eftersom galtarna går vilt i skogen. Grisar och bokskog drar också nytta av varandra, de trivs bra tillsammans.