Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

17

Jag skriver bara nummer på bloggen som rubrik numera, det blev så en dag. Det har inget med innehållet att göra, endast ett nummer. Bilden visar ju ändå vad det handlar om, och så skriver jag en förklarande text oftast, där jag också anger det datum bilden är tagen. Av kommentarer att döma läser många inte denna text, men det spelar ju ingen roll egentligen. 

Dagens bilder visar bland det finaste som finns - sommarängen. Bilderna tagna 16 Juni.   

  En dag att ta vara på      på en helt normal sommaräng      bland årets bästa dagar      när gräset vajar     i en mild vind       och det finns tid att se, att det enkla är det vackra      som ett gökblomster t.ex.   

Inlagt 2017-11-15 18:25 | Läst 648 ggr. | Permalink
Jag blir alldeles lyrisk när jag ser dina sommarängsbilder. Vädret var helt enkelt bedrövligt idag och jag saknar verkligen den milda vinden som får gräset att vaja.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-11-15 20:16
Tack Lena, när jag såg på bilderna kan jag minnas hur jag satt där timme efter timme och såg mig runt.
Juni.. det känns långt bort! En månad där sommaren fortfarande delvis finns kvar framför en.. och dygnet flödar av ljus.. låg-ISO är det som gäller, det är lite annorlunda nu! Men jag är tacksam för årstidsväxlingarna.. Men var är vinterfåglarna..? Jo, förresten jag hörde faktiskt en Domherre uppe i 'lunden' i måndags, men jag såg den aldrig..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-11-15 20:22
Tack Jan, pippisarna är nog här! Såg bl.a. 7 havsörnar i dag, de satt i en lång rad. När jag försökte komma på fotoavstånd flög alla, och skrämde upp varenda gås och anka på sin väg, det var livligt i dag. Också mängder med tofsvipor, samt en del annat jag skulle kollat nu, om inte Lightroom plötsligt vägrat importera från hårddisk, har inte fått rätt på det ännu, tycker allt mindre om det programmet.
ehrsa 2017-11-15 21:10
Trevligt med så mycket örnar, det är sällan man ser! Men dom är ofta omöjliga att närma sig om dom har fri sikt.. Men det blir ju ändå en fin upplevelse! Jag tar alltid in bilderna direkt till hårddisken först, innan jag importerar dom till Lightroom (5). Jag vill alltid ha in bilderna på hårddisken utan någon koppling till ett program. Hittills har det fungerat för mig, så jag vet inte vad du kan ha råkat ut för?
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-11-15 21:16
Efter 2 ominstallationer av programmet, den sista med inga inställningar sparade, så kunde jag plötsligt göra som vanligt, importera bilder jag har på hårddisken. Har ingen aning om vad som hänt, men nu fungerar det perfekt.
Verkligen uppiggande bilder från dig idag!
Svar från Vibybo 2017-11-15 21:13
Tack! Det var min avsikt.
Vackra bilder som får mig att längta tillbaka till de fina dagarna vi hade i somras.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-11-16 00:00
Tack Stig, det är bra vi har våra årstider, så vi har något att längta till, och inte blir uttråkade.
Ja nog längtar man till sommaren när man ser så somriga bilder. Bra med nummer tycker jag. Kan vara lite svårt med rubriker även om jag tycker det är några här på FS som är mästare att sätta rubrik på sina bilder. ( inga namn ).
Sten
Svar från Vibybo 2017-11-16 00:05
Ja Sten, numrena tillkom under en deprimerad period då allt kändes motigt och meningslöst, sen fick det bli så. Och som du säger, det är ju ganska praktiskt. Jag har vår och höstdepression, inget att göra något åt, det hör till och går över, men kan låta lite gnälligt i öronen hos min omgivning.
Har märkt detsamma som du säger att bråttomsamhället slagit igenom och folk har inte tid att läsa långa texter. Fast jag gillar att läsa, bpde böcker och text i blogg.
Sommarfagra bilder visar du, visserligen är jag Down under nu och avnjuter dn till sommar men inget slår den svenska sommaren ändå.
Svar från Vibybo 2017-11-16 08:39
Tack Margareta, det är avkopplande att sitta och läsa.