Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

634 - ovanligt naturfenomen i Skåneland

Plötsligt i kväll inträffade ett ovanligt naturfenomen hemmavid denna vinter. Var bara tvungen att gå ut och ta några bilder på det och visa.    

    Första bilden är av mer konstfullt slag, oavsiktligt konstfull eller konstig bild.  Tillägg: Nu vet jag varför det blev så, såg det nu när jag lade mig. Det är en mobilbild och min nya mobil har fått ett nytt fodral. Vad jag inte sett innan, är att hålet i fodralet där linserna sitter fungerar som uppsamlare för allt som ligger i byxfickan, och jag hade samlat torrt skräp i trädgården, linserna var täckta med smuts, det förklara varför det stod "täck inte för linserna" när bilderna togs.     Men här blev det mer normalt.     

Inlagt 2018-02-02 20:26 | Läst 724 ggr. | Permalink
Snön faller och vi med den! Ulf Lundell i huvudet igen!

/Eva
Svar från Vibybo 2018-02-02 21:11
Tack Eva, var bara tvungen att gå ut och kika på den.
Så då kom den till dig också, första blev lite spooky, men du blixtrar ju! I Malmö ingen snö ännu, hils, LO
Svar från Vibybo 2018-02-02 21:17
Tack du, konstigt att det blev en bild, upptäckte just varför det blev så suddigt, linshålet i mobilfodralet fungerar som insamlare av all smuts i fickan, täpper närapå till linserna helt.
Dubbelolle 2018-02-02 21:31
Hehe, ja jag har alltid tyckt att det är märkligt att man inte kan skjuta en skyddslucka för linsen som skydd mot damm o fingeravtryck, nån mobil har det kanske, men inte som jag sett, LO
Svar från Vibybo 2018-02-02 21:51
Jo, det hade behövts en lucka på fodralet, smutsen samlas i linshålet.
Ser ut som du har mer snö än vad jag har här i Stockholm.. såg väl ut som det skulle snöa ännu mer imorgon där 'nere' i syd.. Det blir nog fint!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-02-03 07:14
Vi får se Jan, det slutade snöa ganska snabbt, och temperaturen utlovas bli över noll idag, samt ligga runt noll i 10-dygns prognosen. Det kan bli hur som helst med vädret med andra ord. Vi får ta det som det är.
Årstider kommer årstider går, snön är densamma varje år. Lite spännande den första bilden...
😁
Svar från Vibybo 2018-02-03 07:18
Tack Hans-Åke, det är när oväntade saker händer som bilder kan bli spännande. I det här fallet släppte smutsen knappt igenom något, originalbilden var ljust rosabrun med svaga spår an något som möjligen kan tolkas som motivet, så det blev vild, ohämmad spakdragning!