Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

668 - en tita

Varit på vårspaning i dag, men har bilder på kö här, måste skynda mig att få dem färdiga. Men en sak vet jag - VÅREN ÄR HÄR! Fasantupparna struttar omkring i sin finaste dräkt, spänner upp sig och låter så mycket de kan. 5 grader i skuggan och bilen blev tvättad, garaget sopat, det är vårtecken. Redan för en vecka sedan när allt var djupfryst och kylan trängde in, så berättade gässen det för mig. Det lät otroligt då, men gäss ljuger aldrig. Hur de berättar? ja, de låter på ett särskilt sätt och ändrar sitt flygmönster. Det dröjer inte länge nu innan de första lägger ägg. I vilket fall, nu går det icke att stoppa, tillfälliga bakslag kanske, men det påverkar inget. Fast nu kommer den utlovade titan, fotograferad 26/2, medan det fortfarande var vinter.    

                

Inlagt 2018-03-06 16:01 | Läst 428 ggr. | Permalink
Många fina på titan, vågar du säga entita eller talltita? Jag var och leta efter rördrom idag som jag inte såg samt att vattenrall som jag såg, fick jag inte på bild. Men vädret var ju riktigt skönt idag
Svar från Vibybo 2018-03-06 19:19
Tack entita tror jag. Tog en spaning idag, alla mindre vatten helt frusna och fågelfria. Dock var det härligt cykelväder.
Entitorna är små fina och behändiga fåglar, gör inte så mycket väsen av sig. Omväxlande och fina bilder!/ Björn T
Svar från Vibybo 2018-03-06 19:22
Tack Björn, det är sant som du säger, jag hör sällan något från dem.
Söta som socker är de och de fina bilderna förstärker det intrycket, jag gillar tvåan från slutet.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2018-03-06 19:26
Tack, på den bilden har den just fått lite goda frön.
Fina bilder på titan! En fågel jag bara ser när jag lämnar stan.. Ja, fotar man en väldig massa bilder då blir det mycket foton på 'vänt'.. Du måste gallra mycket mer, eller fota mindre.. och hur lätt är det..?
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-03-06 19:30
Tack Jan, det är väldigt svårt, jag försöker, men ändå samlas bilderna.
Flera fina bilder på entitan. Den finns här men är mycket mer ovanlig än talltitan. Tidigare tycker jag mig minnas att man kallade fågeln för kärrmes, ett namn som jag nog gillar mer.
Sten
Svar från Vibybo 2018-03-06 19:40
Tack Sten, på engelska heter den ju marshtit, vilket är ett väldigt passande namn, eftersom jag finner den i kärr. Så kärrmes borde den heta, det tycker jag också.
pdahlen 2018-03-06 19:51
Den heter sumpmejse på danska, så det stämmer ju fint med kärr.
Hej Stefan.
Det lyder godt - foråret er på vej - det tror jeg så på, når du siger det :-)
Her holder kulden ved lidt endnu.
Fine fuglefotos som sædvanlig. Sumpmejsen eller Gråmejse, som den blev kaldt tidligere , er standfugl i DK og findes de fleste steder i landet - undtagen på Bornholm, der er for langt at flyve.
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo 2018-03-06 21:02
Tack Erik, gråmes kan också passa bra. Sumpmejs är perfekt namn. Den är här året om och det ser ut som den gömmer frön på samma sätt som nötväckan.
Härligt med en sådan positiv rapport. Om du har så många vårtecken kan det ju inte gå fel. Charmiga bilder på titan. Den är oerhört söt på näst sista bilden.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-03-06 22:11
Tack Lena! Har ingen tvekan om våren efter denna dag. Dags för gödning i krukorna på fönsterkarmen.