Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

700 - Vårpromenad 1

Så hann jag med lite vårpromenad innan det blev innevistelse igen, med solsken utanför. Lite bilder blev det. Det var igår, kall hemsk vind som tryckte på och mulet för det mesta. Det vilda låg och tryckte. Men ibland stack solen fram.    

   Botanisk krokus sprider sig som den vill, tyvärr har jag inte sett ett enda bi i år ute, illavarslande. Bara en stackars humla.       Lungört och snödroppe        En julros som spridit sig själv       Vårstjärna är en scilla art         Som jag gick och stirrade i rabatterna, så plötsligt stirrade ett öga tillbaka. En halvvuxen hare, nu har den legat under samma buske i 2 dagar, kanske har den gjort det länge. Den ligger ett par meter från det nya sparrislandet, det känns illavarslande.        Normalkrokus       Drog ner till havet, finns där något? Några bofinkar i skogen sjöng ikapp, och skogen var nästan täckt av nerblåsta tallgrenar, avslitna vid stammen, måste stormat om natten. Nåväl - en gravand långt där borta.         De vitkindade hade kommit.          Havet var vackert i solen         som flytande silver, men det kunde inte kameran tolka korrekt, bara nästan.      

Inlagt 2018-04-11 14:55 | Läst 422 ggr. | Permalink
Så sakteliga är den nog på väg nu, en hel del blomster har ni redan. Ändå är det harungens öga jag fastnar för, härlig bild!/ Björn T
Svar från Vibybo 2018-04-11 16:24
Tack Björn, härligt med lite liv i trädgården.
Meget smukke macrobilleder Stefan især nummer 1 - 2 og 3.
Her skinner solen, men der blæser en kold vind fra Sverige ind over Roskilde :-)
10m/s så det føles som -2-3 grader. Jeg bliver hjemme i dag og ser lidt på billeder fra i går.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Vibybo 2018-04-11 17:54
Tack Erik, förstår det. Fick feber igen, inne därför.
Det är en härlig tid på gång! -Dina bilder visar det så bra!
Svar från Vibybo 2018-04-11 17:59
Tack Morgan, kanske varmt nog att sitta ute om en vecka.
Fina trädgårdsbilder. Det är en otrolig utveckling den senaste veckan, från ingenstans så står mycket i blom. Har själv tagit en del trädgårdsbilder i veckan, men har inte fått lust än att få ur dem från kameran
Svar från Vibybo 2018-04-11 18:37
Tack Peter, i och med att allt först hållts tillbaka och sedan slår ut med full kraft kan det bli en riktigt bra vår med senare följande god skörd av bär och frukt. Hoppas jag.
Ni har verkligen vår nu! Redan harpaltar också! Det är min favorit!

Hälsar
Eva
Svar från Vibybo 2018-04-11 18:38
Tack Eva,den är förvånande stor redan, undrar hur många kullar de får?
Vårblommorna är verkligen praktfulla hos er och långt före vår breddgrad. Spännande med hen som ligger och väntar på sparrisen :-) De vitkindade har hittat upp till oss men bara i spridda individer än. Jag såg ett par i helgen som gjorde sitt bästa för att öka på beståndet.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-04-11 21:05
Tack Lena, här var snöoväder för en vecka sedan, lång vinter. Men i måndags var det 22 grader i skuggan och vindstilla. Vårblommorna kommer snabbt, men träden startar från noll, det tar lite tid. Däckverkstäderna är överbelamrade efter den plötsliga värmen.
Mysigt! Gräset med vågorna bakom känns som sommar..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-04-11 23:09
Tack Jan och godnatt!