Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

743

De sista mobilbilderna från min resa, lite märkvärdigheter jag stötte på.     

    Denna figur fann jag på ett träd en bit in i skogen, det har blivit så av sig själv, inget är konstruerat. En märkvärdighet värd en bild. Ser ut som en manifestation av trädets ande som kommer ut.         Men detta var det älgen som gjorde.  Ingen märkvärdighet, men en vanlig syn i Norrland.        Uppe på rullstensåsen.           Någon nyckel, kanske alpnyckel? Men den hade fläckiga blad, så det stämmer inte. Någon som vet?       Guckuskon igen, fanns många mitt i riset.        Här bor självaste bävergreven, huset hans går upp på land och är nog från botten under vattnet 4-5 meter. Imponerande.       sommarmatlagning        En reflektion av sommaren         Men vad är detta? Fanns i älvbrinken, konsistens om en geléråtta. En äggsamling? Eller en mängd levande varelser som tillsammans blir något annat?   

Inlagt 2018-07-20 11:26 | Läst 718 ggr. | Permalink
Hej Stefan.
Många trevliga och härliga bilder i den här serien. Nummer 1 är min absoluta favorit jag älskar när naturen visar sig från sin konstnärliga sida.
"Sommarmatlagning" - Vi har ett "förbränningsförbud" i hela Danmark. Det betyder att vi inte ska använda öppen eld. Såsom "bål", ogräs brännare och grill.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2018-07-20 19:06
Mycket tack Erik! Nu har vi snart grillförbud här också ryktas det om, men längst uppe i Norrland vid den tiden var det för blött för att något skulle ta eld. Figuren i trädet var något mycket märkligt att finna.
Naturen kan skapa konst !
Den första bilden, vilken trädkramare ! Skulle kunna användas som "reklam" i många räddaskogenkampanjer. Så härligt sett och fångat.
Den sista bilden skulle det vara kul att få veta svaret på.
Svar från Vibybo 2018-07-20 19:09
Tack Ing-Marie, jag tog flera olika bilder med olika kameror samt både färg och svartvitt, men det var som om de inte ville fokusera, denna mobilbild blev skarpast. Det var en för skogssamerna (och därmed också oss andra) helig plats, ja åtminstone 500 meter bort från deras gamla boplats och begravningplats.
Första bilden, det måste vara Daphne, väl?
Svar från Vibybo 2018-07-20 19:12
Det kanske är något åt det hållet, skogssamerna har haft boplatser här och 500 meter bort är deras urgamla gravplats, en helig plats. Det tål att fundera på.
Snyggt, gillar särskilt första bilden med trädets struktur
Svar från Vibybo 2018-07-20 19:12
Tack Peter, ett högst märkligt fynd.
Fin variation på dessa bilder! Man ska absolut inte förakta mobilen som kamera. Första bilden är något extra. Det ser verkligen ut som något som kryper ut ur stammen.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2018-07-20 19:13
Tack Bjarne, se svaren här ovan till Christer och Ing-Marie.
Spännande och vackra bilder här! Kan den sista visa nån Vattensalamanders rom.. kanske? Jag har inte googlat på det..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-07-20 20:32
Svårt att tro på mindre vattensalamandern, stämmer ej med utbredning och ägg. Finner inget på Google annars, sökning på Google kan ju ge förvånansvärt bra eller förvånansvärt dålig träff.
Både roligt omväxlande och vacker serie! Och mobilen ger ju bra bilder tillsammans med den här fotografen! Hälsningar/ Björn T
Svar från Vibybo 2018-07-20 22:27
Tack Björn, det var vänligt!
Bra bilder, den första är riktigt spännande! Hils, LO
Svar från Vibybo 2018-07-22 08:16
Tack, det var ett mycket märkligt fynd.