Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

747

Det blir lite överblivna bilder från Norrland som inte passade in i de andra bloggarna. Kan inte sova, klockan är o3 och fullmånen hänger över grannens hus. Månen har normal färg vad jag kan se, den är ju inte förmörkad ännu.  Har varit lite fotofunderingar under natten, kan väl kallas nattliga dagdrömmerier.  Värmen skall ju fortsätta, är i skuggan dagtid och undviker rörelse, och min bättre halva känner av sin hjärtsjukdom.  Men det blev några bilder på en spindel i går. Får se om det blir en utflykt i morgon (men det är ju snart det!), längtar efter att ta lite bilder i svartvitt.     

   Smörblommor är fina på ängar i hela landet och är som många ranunkelväxter giftig. Det är protoanemonin i dem som ger diverse obehagliga symtom men sällan är letal. Giftet avtar i lagrat hö. Ofta sorterar djuren undan dem i höet och äter dem inte, men torkan nu kan driva djur att smaka dem, det kan misstänkas.         En oslagen äng och ett obebott hus, lika vackert som sorgligt.         Något fly, det liknar mycket ett trådspinnarfly, å andra sidan finns det mängder av underarter till spinnarflyn.         Här regnar det på älven, regnet fastnar som droppar i luddet på det märkliga gräs som växer längs med vattnet.           Det är svårt att fånga oförutsägbara sekundsnabba förlopp. Bilden blev lite klippt. Det är bävern som gör ett svansplask.            Till sist noterade jag att häggen fått skruvkorkslockar. Vad som åstadkommer det har jag ingen aning om. Någon som vet?     

   

Inlagt 2018-07-27 03:30 | Läst 1477 ggr. | Permalink
Bild 2 med gröna och bruna nyanser och hus i lagom bokeh, fint!
Svar från Vibybo 2018-07-27 10:54
Tack, det var mellan skurarna och kanske 12 grader varmt. Och i huvudet fanns funderingar om folket som bott där.
Håller med Ragnar om att bild två är fin med huset i bakgrunden och så gillar jag plasket. Det ser så befriande härligt blött ut :-)
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-07-27 14:28
Tack Lena, det smäller ganska bra ockå när de slår i svansen. Huset ja, det är väl lite som jag ser det när jag går och filosoferar.
Vi missade blodmånen, den gick upp sent och skymdes länge av ås, träd och moln. När jag under natten fick syn på den var den gul som vanligt. Säger som Edvard Persson i sången, vi klarar oss nog ändå. ;-) Bäverplasket måste ha hörts!
Svar från Vibybo 2018-07-28 12:58
Tack Christer, jag gick till sängs tidigt, slocknade och sov 11 timmar, så månen missade jag också. Och visst är det sant - vi klarar oss nog ändå!