Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

758

Ut tidigt, det kan redan anas ljus. Kör till stranden, kliver ur bilen och det är härligt svalt och tyst, vindstilla. Två kameraväskor, beredd på allt. Jackan knäppt, det behövs.  Rör mig mot havet.    

     Går stigen mot badplatsen, klocka är 04.13.          Ser till vänster, noterar att ganska mycket arbete pågår i hamnen, kanske skönare arbetstemperatur om natten.  Det skulle varit en stor vattenspegel framför kameran, men den sjön är uttorkad. Normala år är där gott om snäppor i det stilla gyttjiga vattnet.               Såg uppåt, ett stort stenklot hängde där till synes svävande, ärrat av tiden.         Havet var lugnt under månen       Lite blommor på stranden. Allt blir inte superskarpt, ljuset är inte så uppskruvat ännu, solen har inte gått upp.        Går åt vänster och möter solen.            Den kommer upp, tids nog. Tid att bara stå att se, lyssna. Ser några snäppor vid vattenbrynet på avstånd. Gässen bråkar bakom mig, stora flockar ålakråkor närmar sig från fjärran.         Det ljusnar på, om en halvtimme är solen väl synlig på himlen, då åker jag hem, frukost och sängdags.    

Inlagt 2018-08-09 19:06 | Läst 2573 ggr. | Permalink
Ser ut att ha varit en fin morgon!
Svar från Vibybo 2018-08-09 21:24
Tack Christer, gillar gryningen bäst även om det kännas slitigt att ta sig ut.
Det lönar sig att vara morgonpigg, tyvärr så är jag inte det annat än när jetlag stör rytmen.
Fin morgon hade du och brättar fint om den. Där då skärpan inte blir som på topp, det är ju ungefär så som man ser i de tidiga morgontimmarna, innan ljuset hunnit komma och ögonen vant sig vid smymningen.
Svar från Vibybo 2018-08-10 12:31
Tack Margareta, så dags har inte jag heller skärpan alla gångerna, den morgonen var jag ganska trött men kunde inte sova. och då gjorde jag det bästa av det, vilket kändes väldigt bra inombords. Anden var pigg, men köttet kändes välhängt.
Härlig morgon att möta! Vackert!
Svar från Vibybo 2018-08-10 12:32
Tack Mikael, att se en ny dag komma är underbart.