Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

768

Då blir det bilder tagna för några dagar sedan, vad jag fann den dagen. I dag har det blivit trädgårdsarbete och trädgårdsbilder,  får se vad det bli av dem. Men åter till den lilla utflykten med cykeln.      Tror detta är allmän skräddare, gerris lacustris. Som innan plåtat med 100-400 mm Panasonic Och den därpå monterade GX80:n. Skräddarna brukar återfinnas på båtplatsen i närheten.   

   densamma     

   Här är en mindre art till vänster, vad heter Den?     

   Får de kontakt så här?     

   Så blir det löv med lövskuggor     

     den blev väl hyfsad. När jag nu uttömt insekter och löv så gick jag lite in i skogen, kanske finns där något?     

   jodå, där kom ett ungdjur,  blev nog ganska överraskat när det travade ut ur skogen i godan ro och där står någon och siktar på det. Så det försvann kvickt mot andra sidan träden vid stranden till kompisarnas trygghet.    

   Sen hände detta, och det pågick hela den halvmil jag hade hem med cykeln. Men min NG kameraväska skyddar elektroniken otroligt bra i regn. Och huden är vattentät, torktumlare finns.   

Inlagt 2018-08-20 18:57 | Läst 3781 ggr. | Permalink
Samling fina bilder blev det. Skräddarna som går på vattnet, "kanske jesus var en skräddare",dom fina genomlysta bladen och kor gillar jag, eller är det Ferdinand, lite av domedagskänsla i den sista bilden, är det en tsunami i annalkande. Och förresten huden är inte vattentät, den absorberar.
😁.
Svar från Vibybo 2018-08-20 19:52
Helt rätt, den absorberar, men det tar tid. Just det här absorberandet har i många år fått mig att fundera över vilka koncentrationer av olika hudprodukter som cirkulerar i människors blod och hur det påverkar deras hälsa.
Det var ingen dålig regnskur som drabbade dig. Tur du hade vettig kameraväska! Har vid flertalet tillfällen försökt fota Skräddare men aldrig fått till det. Fina bilder fick du till! MVH Yvonne
Svar från Vibybo 2018-08-20 19:54
Tack Yvonne, teleobjektiv med kort närgräns, låg vinkel och hyfsat ljus är mitt tips. NG väskan köpte jag här på Fotosidan till kanonpris.
Fint fångat gropigt vatten! Regnskuren är jag glad att jag slapp under en hundpromenad med en bit hem... ;-)
Svar från Vibybo 2018-08-20 19:56
Den korta skuren dödade nästan min GX1 jag tog bilden med, den fungerade igen efter upptorkning. Mobilen fick en skvätt också och tog nästan ett dygn på sig att bli normal igen.
Skräddarbilderna är fina!
- hawk
Svar från Vibybo 2018-08-20 22:08
Tack, har alltid gillat att se på dem.
Den andra bilden med lövskugga var med det där lilla extra, något som jag faktiskt aldrig har tänkt på men måste såklart finnas
Svar från Vibybo 2018-08-20 22:16
Tack, det var en bild naturen bjöd på när jag passerade på stigen. Löv är intressanta att se på, speciellt dagar när fåglarna har gått och gömt sig.
Jättefin serie! Skräddarna är utmärkta, har provat och fått några bilder också. Lövbilderna är verkligen vackra och sista bilden har sin uppenbara berättelse!/ Björn T
Svar från Vibybo 2018-08-21 00:41
Tack Björn, varje dag är ett tillfälle för glädje och tacksamhet.
Skräddarbilderna, så skarpt och bra du får till det!
Svar från Vibybo 2018-08-21 09:39
Tack Ragnar, blev själv förvånad då de flesta av mina makrobilder blir lite darr-suddiga eller jag går för nära.
De där skräddarna med sin ytspänning är inte dumma, snyggt blir det och man undrar hur de bär sig åt för att fixa att inte gå igenom ytan.
Blad i löv var snyggt och kossor gillar jag.
Ösregn när man är ute och cyklar är väl inte det optimala av njutning, men regnet behövs.
Svar från Vibybo 2018-08-22 10:46
De har små hår på benen som har vattenrepellerande effekt, i reklamen heter det nanoteknologi. Åtminstone har jag läst att det är så. Tack!