Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

781

Hej, här kommer försommarbilder, och jag behöver artbestämningshjälp. 

De första tre bilderna är mycket beskurna, tog bilder på håll stående fullt synlig så jag inte skrämde fågeln. I ett träd satt denna pippi ensam, och här träffas den av den låga skarpa morgonsolen så det ljusa under den blir lite för ljust. Den ser inte riktigt ut som en näktergal, jag tycker den är för randig. Men jag lovar och svär, när den sjöng så lät den som en näktergal, så jag var helt säker tills jag såg bilderna på skärmen hemma. Så här förstår jag inget eller har den ständiga febern och värken gjort sitt med huvudet.

Här hörde jag den vackraste sång.   

Sävsångaren 

Här vet jag inte heller, trädpiplärka?

Tofsvipan i morgondagg 

En mycket morgontidig hare. 

Mer morgondagg 

Ibland är det okomplicerade bäst.

Inlagt 2018-09-10 16:04 | Läst 1569 ggr. | Permalink
Jag ser inte heller någon Näktergal i bild här.. Men jag kan inte säga vad de andra är för arter..
Vad konstig bloggen är, när man klickar på en bild så förstoras den, men det går inte att växla till nästa bild, man får backstega och sedan klicka på nästa bild.. osv.. osmidigt!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-09-10 19:04
Tack Jan, jag har ju tagit bilder på näktergal många gånger, misstänker själv att sångfägeln satt i en buske under och att fåglarna öppnade näbben synkront, så jag blev lurad på så sätt. Märkligt det där med bloggen, när jag själv provar så får jag först upp bilden, kan förstora den sedan, men inte bläddra alls.
ehrsa 2018-09-10 19:21
Har skrivit till dom 'ansvariga', får se när dom åtgärdar det.. det är mycket som krånglar med bloggen numera.. Tidigare råd jag fick var att använda Chrome som webbläsare istället för 'Edge' som jag normalt använder till allting annat, men inte ens Chrome fungerar som tänkt, det är lika illa med den webbläsaren..
Hälsn!
Kan inte hjälpa till med artbestämning.
Den sista var minimalistisk och läcker !
Samma här, bara en bild i taget. Hoppas "verkmästarn" läser så att det åtgärdas :-)
Svar från Vibybo 2018-09-10 19:31
Tack Ing-Marie, artbestämning är många gånger knepig. Tror inte det är lätt att underhålla en sida som denna, olika operativsystem, olika applikationer, allt förändras (uppdateras) ständigt och sedan förväntar alla sig att alla algoritmer skall fungera smidigt i minsta detalj, men så fungerar världen inte. Men visst är det trevligt när allt går smidigt.
Kan inte heller hjälpa till med artbestämningen, men ge en eloge för vackra försommarbilder däremot! MVH Yvonne
Svar från Vibybo 2018-09-10 20:47
Tack Yvonne, en härlig tid full av hopp, liv och löften.
Svårt med artbestämningen. Har kollat fågelguiden.
Fina bilder kan jag säga i alla fall.

MvH
Johnny
Svar från Vibybo 2018-09-11 13:11
Tack Johnny, en bra fågelbok är ett måste, men tyvärr hjälper den inte alltid. Vilket inte är hela världen, det går att vara lika glad ändå.