Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

841

Tog lite bilder på djurlivet igår, var ju så varmt att varken vantar eller mössa behövdes. Fåglarna uppskattade vädret också, de var på plats så jag kunde bjuda på lite frö. Mulet och svalare idag, och sängläge med ännu en infektion. 

Ekorren höll sig framme när det bjöds på mat. Ser den inte lite småtjock ut? De kan ju få ungar i Februari.

Det är mörkt i skuggan denna månad.

Nötväckan putsade sig och verkade intressera sig för passande bohål.

Hackspetten är lite blyg av sig, men satt snällt en stund.

Kråkan håller sig gärna framme, klok gammal och grå.

Försökte få den på bild när den satt på den gröna mossan med sitt matchande orange framparti. Men den var för kvick.

Titan gömmer frön, liksom ekorren och nötväckan. 

Talgoxen såg lite mer blank och färggrann ut när våren nu närmar sig.

Det är en utmärkt vacker liten fågel.

Som ni ser på bilden har den något märkligt vid ögat, över örat. Såg det på talgoxar förra året också i denna skog, tyckte det liknade någon tumör. Men det tror jag inte längre. 

Här är fågeln med beskuren bild, det ser mer ut som löss, öronlöss. Stackars fåglar, det här kan förklara att man kan se dem såhär år efter år i den skogen.

Inlagt 2019-02-17 10:26 | Läst 1890 ggr. | Permalink
Jag kan tyvärr väldigt lite om parasiter men någon slags löss eller kvalster kan de nog ha. Fina bilder på ekorren och rödhaken är ju bedårande, även titan med utmärkt skärpa och närhet.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2019-02-17 10:43
Tack Lena, dina duvbilder igår hade en fenomenal skärpa och klarhet.
Fina bilder på det vanligaste vinterutbudet. Har lärt mig att Entitan har en vit fläck på näbbroten, de andra kännetecknen kan vara lite svåra att tolka men tycker den vita fläcken alltid har fungerat.

Talgoxen ser iaf bättre ut än några jag fotograferade förra året, vet inte vad det var men det såg ut att smitta för det var både talgoxe och svartmes har jag för mig, och där var det nästan hela kinden som var påverkad
Svar från Vibybo 2019-02-17 11:17
Tack Peter, någon ohyra är det nog, åtminstone ligger det närmast till att tro. Tack för tipset om entitan, det har jag inte vetat om. Var riktigt härlig dag igår.
Det börja röra på sig i fågelvärlden även uppe hos mig. Talgoxar, blåmesar och nötväckor hävdar revir. Tror det är som Lena skriver, någon parasit/kvalster. Tumörer brukar var mer rödaktiga svullnader.
Sten
Svar från Vibybo 2019-02-17 11:27
Så är det, de känner av vårkänslorna lite smått, mina blåmesar här hemma är lite blåare redan. Tumörer är nog som du säger, och ohyra sprider sig gärna. Bara en månad till, så är det gott när solen skiner. Ha det gott Sten!
Vilken skön vårserie! Och så många fåglar på samma tur! Och ekorre är ju alltid roligt att få betrakta. Härligt fin bildserie!/ Björn T
Svar från Vibybo 2019-02-17 13:46
Tack Björn, fåglar och folk verkade ha kul och släppa loss när sol och värme plötsligt uppenbarade sig. Det varade en dag, och härligt var det.
Fina bilder du fångat! Krya på dig.

MvH
Johnny
Svar från Vibybo 2019-02-17 19:25
Tack Johnny, man får ta det som finns i närheten, och det är ganska mycket egentligen.
En serie härliga "vår" bilder nu i februari , snyggt! :)
Svar från Vibybo 2019-02-18 09:48
Tack så mycket Joakim!