Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

843

Nu har det varit några dagar med solsken och härligt värmande sol, så som det ofta är i slutet av Februari, en fin tid på året. Oftast är Mars en trist historia, vi får se hur det blir detta år. Kom ut med kameran igår, tog en spaning. Först vid havet, sedan ängarna och sjön och dammarna. 

En enda vild blomma fann jag, den var värd en bild. 

Gässen var i farten, de är tidiga. Men tror inte de börjat lägga ägg ännu, de flög runt, kanske skulle många av den dra vidare. 

De flög i mindre flockar igår, inte de där jätteflockaran med många hundra. 

På närmare håll syns ränderna på undersidan.

Och dessa var det mest av

Deras grå mönster på vingarna är lika fint att se varje gång. Det fanns fler som flög längs med stranden. 

Skarvar t.ex.

Vipor, som en symbol för frihet.

De här flyger ju inte ofta i flock, och håller avståndet. 

På väg hem.

Här fick jag ingen flygbild, men en råkade landa inte alltför långt bort. En lärka. De och andra fåglar gjorde en del vårljud på ängarna, inte överdrivet mycket, men tillräckligt mycket för att det skulle kännas bra. I trädgården gör talgoxen trevande sångförsök. 

Vid havet hade jag förhoppningar om skärfläcka, men det fanns inte så många arter att se, gravänder, vigg och vanlig kvackanka.

Där var fler människor som kommit av samma anledning, skärfläckan, och då fick vi anledning till en trevlig pratstund. 

När jag vände mig om såg det ut precis som vanligt, ett rev med skarvar. 

 

Inlagt 2019-02-27 14:47 | Läst 1601 ggr. | Permalink
Många fina vårbilder, kul med hägern och 70 skylten, men det klarar säkert hägern för den flyger inte så fort.
Svar från Vibybo 2019-02-27 18:31
Tack Peter, tar lite tid att stanna cykeln och få upp kameran, så det blev snett bakifrån så skylten kom med, det var bra. Stork är det förresten, den är rätt långsam också, just denna var på väg från översvämningen till boet raka vägen. Säkert har lite groddjur vaknat.
En tussilago! Men det är väl ett vårtecken om något! Fina bilder Stefan!

Hälsar
Eva
Svar från Vibybo 2019-02-27 18:33
Tack Eva. Trots idogt letande fann jag bara på en plats detta exemplar. Snart blir det svalare igen här med 0 som dygnsmedeltemperatur, har varit riktigt varmt i solen och 10-15 i skuggan i ett par dagar.
Härligt! Finns mycket vår där.. även om den är 'trevande' och lite avvaktande.. själv fotade jag Snödroppar, Vintergäck och Krokus i mitt närområde idag.. det är ju ändå fortfarande bara februari.. det är tidigt för att vara här!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2019-02-27 18:38
Jo, det har varit riktigt vårvarmt här och knoppar på en del vedartade växter har börjat spricka, det är inte bra. En rabarberknopp har tittat upp, ja mycket händer. Men snart blir det mer normalt med dygnsmedel runt 0 är utlovat, och det finns inget som helst hinder att riktig vinter återkommer länge än.
En tussilago! Tack, den gör mej så glad!
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2019-02-27 20:16
Ja, det kändes som den viktigaste bilden.
Blir alltid imponerad av att det finns så mkt och så många arter fågel! Du gör dom också rättvisa med fina bilder. Och lärkan lär vi få vänta på ytterligare en månad på, tror jag Hälsningar/ Björn T
Svar från Vibybo 2019-02-27 20:47
Tack Björn, här finns mycket fågel, och väldigt mycket mer är att vänta. Dock kommer det att bli kyligare väder framöver, det blir ruggigt för de som redan är här. Tyvärr finns möjlighet för rejäla vinterbakslag, vi får se.
Många härliga vårtecken, och tänk att du har hittat första tussilagon också!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2019-02-27 20:48
Ja, den blomman blev jag glad över, tack Bjarne!
Härligt att se så många olika fåglar och kanske lärkan varslar om våren det var kanske det säkraste vårtecknet förr. Många fina bilder som vanligt.
Har skrivit i din dagbok och beklagat att jag råkade radera din kommentar i min blogg men jag tackar än en gång.
Ha det gott /Stig
Svar från Vibybo 2019-02-28 14:26
Tack Stig, jag raderade ganska snabbt, hade feber och var rädd för att skriva något tokigt utan att lägga märke till det. Därför blev det så.