Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

844 - på spaning efter den tid som kommer

Enligt tiodygnsprognosen har jag den sista varma soliga dagen idag, sen får vi se vad Mars för med sig efter det. Det gick fint att läsa tidningen vid söderväggen, varmt och gott. Sen fick det bli ett varv runt huset med kameran, alltid något som händer i vegetationen. En del vintergäck började redan bli överblommade, men resten lyste vackert i solen. 

Botaniska krokus växer i mattor här och där.

De gör sig i motljus

Spridda över gräsmattan (en platt yta mest grön, innehållande en del gräs)

Det blir färgindelat, så en blå pensé passar in här. Växer också vilt i gräsmattan. 

Sen blir det gult. Som ni ser finns det ingen barjord i min trädgård, inget krattat. Det är mer natur, men kontrollerad lagom mycket. 

Inne har hibiskusen vaknat till i solskenet. Just denna stod utplanterad hela sommaren i en rabatt.

Sen blir det rött, här en röd knopp av kinesisk buskpion.

Röda är också aprikosträdens knoppar, som spricker upp alldeles för tidigt. Men kanske kan det bli bra om det bara håller sig lite kallt nu. 

Opp opp rabarberknopp

Ett hopp inomhus igen. Julstjärnan ska få bli ett litet fönsterträd, ja - trädliknande. Den planteras ut i rabatten om sommaren, och trivs utmärkt så, blir lite större för varje år. 

 Åter ut i rabatten. Lungörten har också lockats i blom av dagens sol. Små blommor tidigt och stora blad om sommaren. 

Sen blir det grön färg. Kejsarkronan har bara blad, inga blomstänglar ännu som tur är. Men den tål mycket frost. Tulpanbladen är också rätt stora, men inga blommor. 

Vit färg till sist, krokus.

Den ödmjuka snödroppen.

Första tusenskönan. 

Till sist ett hopp in igen, ett gäng vita phalenopsis inköpta för 30 kr st på Plantorama, Englandsvej, Amager och med utmärkt kvalitet. 

Inlagt 2019-02-28 15:17 | Läst 1700 ggr. | Permalink
Härliga bilder och fina foton på blommor jag är helt novis på. Kan inget om de vanligaste trädgårdsblommorna. Krokus och snödroppe kanske jag skulle känna igen men för övrigt vet jag inget. Hibiskus känner jag igen för en sådan står här inne på fönsterbrädan.
Sten
Svar från Vibybo 2019-02-28 16:06
Tack Sten, naturen är så vist ordnad att vi kan njuta av det vackra utan att kunna namnge allt, det går bra ändå. Det har varit en sällsynt härlig dag ute.
Fina vårbilder igen. Jag hoppas på en solig dag i morgon också, därefter blir det nog regn och mulet ett tag. Men denna veckan har gjort att jag har fått åtgärdat en yttervägg på kolonin, det trodde jag ju aldrig att det skulle gå i februari, särskilt efter förra året
Svar från Vibybo 2019-02-28 18:31
Det har du alldeles rätt i, absolut inget man väntar sig. Visserligen brukar det vara sol i slutet av Februari, men temperaturen kan lätt gå riktigt långt ner, brukar sitta ute lite med full vintermundering normalt, idag behövdes bara en lätt jacka.
Härliga vårliga blombilder, och särskilt krokusarna i början i så vackert motljus!
Hälsningar, BJarne
Svar från Vibybo 2019-02-28 18:33
Tack Bjarne, motljus kan vara kamerans bäste vän, eller lågt ljus. En krokusmatta väl belyst i gräsmattan ger sann glädje.
en serie vackra vårblommor du tagit i det vackra ljuset :)
Svar från Vibybo 2019-03-01 08:23
Tack Joakim, de töar upp framåt dagen idag, tidigt på året ännu.
Hold da helt op Stefan !!! Sikke nogle smukke naturbilleder. Dejlig varierede motiver.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Vibybo 2019-03-01 08:26
Tack Erik, det gick bra att finna motiv runt huset. Nu kommer det kallare väder.
Härliga trädgårdsbilder med utslagna vårblommor och sprängfyllda knoppar som snart slår ut. Ni ligger som vanligt ett par tre veckor före oss här i Bergslagen, för hos mig har bara några Snödroppar slagit ut. I dag har vi omkring -1grad och lite blåst så det känns som kallare. Din orkidé är mycket vacker och jag har en snarlik som har överlevt vintern och blommar med några få blommor.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2019-03-01 10:07
Tack Stig, den varma tiden är över här nu, det ska bli mer normalt, en dygnsmedeltemperatur runt noll. Orkidéer köper jag billigt överblommade, och sen tar jag hem dem där de blommar igen år efter år.
Härliga vårbilder..som komma skall..
i min Bondepraktika står det idag fredag " Om åskan bullrar idag, räkna med lång och sträng vinter med snö ända in i maj(skåne)....
Det får vi väl inte hoppas...nu skiner solen och inte en åskknall har jag hört.
Mv/Gunte..
Svar från Vibybo 2019-03-01 16:42
Hej Gunte! Inte ens magen har mullrat idag, än mindre åskan, solsken och underbart väder bara hela dagen. Vi får hoppas på en vanlig vår i rätt tid. Min fru fyller år en bit in i Maj, och det har snöat en gång på hennes födelsedag, men det var då det. Det blir nog bra.
Så härligt och hoppfullt! Idag har snön kommit tillbaka, snuvat en på vårkänslor men när jag ser dina bilder så kommer vårkänslorna tillbaka, det tackar jag för!

Vänligen

Maria
Svar från Vibybo 2019-03-03 19:34
Hej Maria och tack för din vänlighet. Här har normalt Marsväder inträtt, d.v.s. ett ganska grått, trist och surt väder. Men blommorna står kvar. Och hoppet lever.