Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

893 - strandpromenad 1

Solen sken överraskande och vackert om morgonen, körde till havet, det lockade. Det är alltid den där rogivande känslan att gå och lyssna på vågorna, de slår in med en takt av en rogivande vilopuls. Lyssnar man på venöst flöde med ultraljud låter det just som dessa lugna vågor. Tror det är i vår lugna tillblivelse där vi vaggas i mammas mage som vi kan höra detta, men inte minnas det längre, bara känna. 

Här sken solen!

När jag såg närmare efter fanns det en egen liten värld i blåstången, små gråsuggeliknande varelser. Kanske är det de som lockar småfåglarna att söka där?

Sjögräset låg sådär nonchalant vackert, lite okammat

Sand och vatten, ser ut som ett drönarfoto av en kustremsa från hög höjd.

Himmelsk spegling

Korsvis överlappande vågmönster

Vågrörelser, ständigt pågående, ser ut som ett fraktalt förlopp med mindre vågor efterhand ju närmare jag tittar. Är det samma med vågrörelser i luften eller i elektromagnetiska fält? 

 

Även en obetydlig sträcka av kusten kan ha sin charm

Här har Naturen Store Konstnär med sin hand strött ut en rad musselskal över duken och sedan dragit några djärva streck med sjögräs

Ser jag närmare efter är sandduken gjord av små kiselstenar och små snäckskal ligger bland musselskalen

Några vattenstänk på duken och en försiktig dekoration ger balans i motivet

Rörliga strukturer mot fasta 

Och sett från en lägre position

Det är en vacker värld vi lever i.

Inlagt 2019-10-25 16:55 | Läst 1131 ggr. | Permalink
Vilken otroligt fin och livgivande kollektion från stranden! Inte kan man ana att det är sista helgen i oktober. Du blandar så fint mellan det minsta och det största.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2019-10-25 20:52
Tack Lena, jag bara kör och promenerar tämligen planlöst (liksom resten av mitt liv) medan jag funderar över det jag ser. Enda problemet är att jag ofta inte hinner få upp den långa kameran när fågel passerar eftersom jag stirrat i marken.
Alltid skönt vid havet, fast kanske inte när det blåser. Fina bilder, fastnar särskilt för bottenbilden med vågorna i sandbotten samt den sista, härlig himmel och hav. Dock är det objektivdistorsion, den böjda horisonten, fixar inte LR det automatiskt?
Svar från Vibybo 2019-10-25 20:57
Tack Peter, fixade det på en del bilder, men glömde tydligen denna. Skippade Lightroom då jag inte Gillar Adobes affärsmodell. Använder Luminar som fungerar tämligen bra, men lite segare än Lightroom.
Välformulerad text till bilderna, härligt!
Svar från Vibybo 2019-10-25 20:58
Tack Ragnar, kul att skriva lite ibland, lite bildförklaring.
Vilket skönt och vilsamt blogginlägg i både bilder och text.

Trevlig helg! /Thomas
Svar från Vibybo 2019-10-25 20:59
Mycket tack, ha trevligt själv!
Väldigt vackert och poetiskt med välformulerad text i samklang med bilderna. Hälsningar Mats
Svar från Vibybo 2019-10-25 21:00
Tack Mats, fick för mig att skriva lite också, kommer fortsättning.
Underbart! Härligt med solen och allt ljus. Har saknat den väldigt länge nu så det här var uppiggande att se. Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från Vibybo 2019-10-25 21:02
Tack Johnny, den gjorde ett mellanspel till glädje för många. När jag körde hem med min lilla skoter var det regn och blåst. Men solen skall komma med kyla nästa vecka, blir nog fint.
Lukterna vinden, allt är fantastiskt på Österlen, sköna bilder, må fint, LO
Svar från Vibybo 2019-10-25 22:42
Visst är det så, tack!
Många vackra bilder här! Gillar det låga perspektivet! Visst finns det mycket föda för en fågel vid strandbrynet, absolut! Det är väl därför som t.o.m. Sädesärlor ibland övervintrar nere i Sydsverige och klarar det.. Många fåglar klarar även vintern bara dom hittar mat!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2019-10-25 22:53
Jo, det är alltid fåglar av olika slag året om som letar några meter in från vattenbrynet, om vintern kan snösparven gästspela, det är kul. Sen mynnar en å i närheten, det ökar möjligheterna för dem. De milda temperaturerna med 7-13 grader varje dygn gör att en del flyttare har dröjt sig kvar, gransångare har jag sett t.ex. och starar, vipor och andra av de tidiga.Många vråkar och andra rovfåglar jag inte riktigt är säker på. Sen är det också en grupp om sådär 7 -10 storkar som håller till i byns närhet, senaste tiden samlas de gärna på en plätt mellan byn och ett nybyggt köpcentrum märkligt nog.
Öppna och ljusa bilder med doft av hav och tång, vackert! Växlingen mellan horisonter och detaljer ger mig en känsla av att vara med, snyggt! Många hälsningar/ Björn T
Svar från Vibybo 2019-10-26 14:40
Tack Björn! Suttit inne och tagit det lugnt idag.
Fina bilder och text därtill.
En förmån att kunna komma till kust och strand, både rogivande och vackert.
Svar från Vibybo 2019-10-28 09:18
Tack Margareta, så är det.