Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

894 - strandpromenad 2

Så fortsätter promenaden med bilderna i den ordning som de togs, kronologisk ordning. 

Här är det med stor försiktighet konstnären närmat sig duken, en sorts minimalism. Några försiktiga streck som sökande sträcker sig över, sedan mycket sparsamt med små diskreta färgklickar. Återhållsamhet.

Strandvy där jag försökt placera de linjer som ögat följer med balans så gott det gick

Bara en bild av hav och himmel, strukturer av vatten, flytande och gasformigt. Det börjar mulna upp.

Ett avtryck, troligen från en glad hund, inte bara människor gillar en strandpromenad. Tyckte det liknade en rosenknopp i formen, eller möjligen en lök.

Små vågor, i förstoring kan de se ut som stora vågor, fina att se på i sin till synes lilla obetydliga och högst tillfälliga repetativa tillvaro.

Naturens egna, men otydbara tecken

Sen kom den store flygande för en snabbkoll om där var något ätbart på långt ute på revet

Men gräsänderna närmast mig ignorerade den

Men denna blev uppskrämd, kanske en bläsand?

En mås patrullerade stranden, skrattmås i vinterdräkt ser det ut som.

Svårt att ta bilder här på flygande fågel över havet eftersom det alltid blir rakt mot solen, eller mot ljuset om det är mulet. Det blir bara silhuetter. Kanske är det en flock bläsänder? Verkar omöjligt att se.

Till sist ett litet strandstilleben, en sammanfattning av dagen.

Inlagt 2019-10-26 11:09 | Läst 1207 ggr. | Permalink
Vackert det här också! Jag antar att det var lite småruggigt.. Den ensamma förmodade Bläsanden ser i mina ögon ut som en Stjärtand..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2019-10-26 11:44
Tack Jan, jag har lite svårt att hålla ordning på arterna, förstår det är stjärtens längd som avgör där. Vädret gick från sol vid ankomst till regn och blåst under hemfärden.
Sista bilden klickade jag upp, den var fin att betrakta!
Svar från Vibybo 2019-10-26 12:18
Tack Ragnar! Jag ser gärna på detaljer under promenader, det är kul. Skulle till kyrkan idag, men var för risig på morgonen.
Strand och hav är fint, alla årstider. Visst kan det vara kallt när vinden ligger på under vintern, men vi är inte riktigt där än. Sköna bilder som lockar till besök. Gillar den minimalistiska första!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2019-10-26 18:27
Tack Bjarne, du går också och ser på detaljer i naturen. Det kallaste jag varit med om var på stranden vid Simrishamn en påsk när vinden låg på från havet så skummet flög långt upp på land. Hade på mer kläder än jag använde när det var 25 grader kallt i Norge, men frös ändå.
Gillar verkligen naturens egna konstverk och sättet du avbildat dem. Små fina konstverk som förtjänar en plats på väggen.
Svar från Vibybo 2019-10-28 11:08
Tack Margareta, naturens konst är bra mycket bättre än mycket av det som köps in som offentlig konst.