Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

995 - 15 Juli

Blir lite blandade bilder, som det lätt blir vid en promenad i naturen.

Startar med stenhumlan, svart med klart orange bakdel, lätt att känna igen

den fyrbandade blombocken är också vanlig, den är en långhorning, så larven lever i trä, men som bagge på blommor

en korsspindel har levt på samma plats under ett fönsterbleck i 40 år, men jag tvivlar på att det är samma spindel. Just denna måste ha haft ett bra år, för den hade växt till sig betydligt sen försommaren. 

en liten, liten padda som lugnt och tålmodigt forcerar livets hinderbana

sedan denna fina Black Angus boskap, en något vild koras

en sävsångare tror jag, den sjöng inget, men liknar sävsångare tycker jag

till sist 2 ungfåglar av ormvråk, rätta mig om jag har fel

för övrigt, när frun och jag idag färdades på motorvägen utanför Helsinborg med vår alldeles nya KIA, svängde en lastbil i vänsterfilen in och drämde oss i sidan, så bilen studsade snurrande mellan räckena på höger och vänster sida, vi klev ur helt oskadda, det var bra. Räddningspådraget var enormt, och de snälla poliserna skjutsade oss till verkstaden. Jag tackade min skyddsängel. 

Inlagt 2021-07-21 23:05 | Läst 953 ggr. | Permalink
Hej Stefan - sikke en dramatisk afslutning på en ellers vellykket foto-tur. Håber, at i slap uskadte.
Med mange venlige hilsner fra Erik.
Svar från Vibybo 2021-07-21 23:55
Tack Erik, det kändes ju efteråt helt klart, vi tar det lugnt hemma nu. Verkstaden var osäker på om bilen kan repareras.
Vilken tur att det enbart var plåtskador, motorvägarna runt Helsingborg är väldigt olycksdrabbade, händer nästan varje dag att det är trafikolycka mellan Helsingborg och Rydebäck särskilt i sydgående, vet inte riktigt varför men motorvägen går ner i Råås dalgång så det är möjligt att långtradare stoppas upp och det blir problem. Även E4 ut från Helsingborg är problem. Men det är skrämmande mycket tung trafik som passerar här, det kan vara karavaner med långtradare på flera km längs E6.

Det är svårt med ungfåglar (också), har sett brun kärrhöksungar som ser ut så.

Ska försöka komma ihåg stenhumla, så kan jag iaf en.

Fin serie bilder igen
Svar från Vibybo 2021-07-22 07:25
Tack Peter, så här dagen efter, så maler det fortfarande i huvudet med alla ljud och syner, krasande, brakande och hjälplös kastas runt. Fruns artros är värre.
Vilket otäckt tillbud, förstår att ni blev omskakade! Hoppas det snabbt löser sig med bilen, det är väl lastbilens försäkringsbolag som får ta smällen. Fina naturbilder har du ändå samlat ihop, blombocken har jag nog sett ibland. Hälsningar/ Björn
Svar från Vibybo 2021-07-23 15:13
Tack Björn, jag känner inga skador, frun ska röntga sitt knä nästa vecka, men det går nog bra. Lastbilen och chauffören verkade utländska, så det kan bli en lång pappersexercis. Bilen ska de börja se på i September, om den går att laga.
Härliga bilder och jag gillar särskilt de tre första insektsbilderna. Fy vad trist med olyckan och nya bilen, men det viktigaste är ändå att ni kom undan oskadda.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2021-07-27 13:53
Tack Bjarne! Det lär ta några månader att få rätt på allt efter smällen.