Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

996 - Testar lite nytt

Har länge önskat mig ett riktigt raktecknande och skarpt vidvinkelobjektiv, och nu blev det ett Laowa 7,5mm f2. Satte det på en Olympus OM-M1. Sen ut och experimentera. Första bilderna är från Alltidhultån, den är hela 700 meter lång och går mellan sjöarna Raslången och Halen. 

Sedan bilder från en kväll utanför byn där jag testade objektivet

solen kan få lite strålande effekt i motljus

men också antydan till röd ring i bilden, men bara ibland. Maskinen här under står still, används för sällan

Sedan ett hopp till trädgården, ett av mullbärsträden

gott om aprikoser i år

Till sist har jag försökt fånga småkryp i sin miljö med Laowaobjektivet

De nedfallna plommonen drar till sig en mängd insekter och fåglar, getingar t.ex. Bilden ovan är tagen på 12 cm avstånd, det är närgränsen för objektivet, nedan bilden beskuren

många gånger blir inte mina bilder superskarpa, tror att ingen bildstabilisering rår på min darriga hand

fluga, också 12 cm avstånd

skräddare

till sist en hona av jungfruslända, de glänsande blå hannarna dansade i solfläcken andra sidan stenen. 

alla bilder tagna med 7,5 mm optik. 

Inlagt 2021-08-06 18:20 | Läst 1178 ggr. | Permalink
7,5/2 låter som ett bra alternativ till en 4:3 kamera. Liknade mitt 14/2,8 till FF. Ser fint ut förutom röda ringen i en motljusbild, men det kan vara väldigt svårt att undvika, brukar alltid bli några reflexer i motljuset
Svar från Vibybo 2021-08-11 09:03
Tack Peter, den röda ringen blev tydlig bara när det fick dras lite i spakarna för att jämna ut det kraftiga motljuset, men det är som du säger, det är lätt att ljuset reflekteras mellan linserna i objektivet. Hoppas jag snart kan komma ut och ta lite bilder med det igen.
Intressant att ta del av dina erfarenheter på ett 7,5mm. vidvinkelobjektiv och det levererade jättefina bilder, och bild 3 tycker jag mycket om.
Ha det gott /Stig
Svar från Vibybo 2021-08-11 09:05
Tack så mycket Stig, den bilden är en helt normal bild av solnedgång utanför byn, tycker om den platsen, tagit många bilder av himlen där, både i sol och åskregn.
Aprikoser, jag bli väldigt avundsjuk! Gillar bilden med skräddaren, mycket effektfullt. Läckert också med landskapet i motljus. Jag testade det nyligen med 16 mm på FF, några små artefakter blir det ofta.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2021-08-11 09:08
Hej Lena! Aprikoserna är nu stora, rödorange och börjar bli mjuka och goda. Det blir att äta i mängd, ge till grannar och koka marmelad litervis. Däremot fortsätter våra 2 nektarinträd att misslyckas, tror den kalla våta eftersommaren här kommer att få de sista karten att ge upp.