Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Gyllene morgon

Ja, det var sannerligen det, flera minuter, lika länge som denna låten varar https://www.youtube.com/watch?v=je8PoWNlDb8 eller denna välkända https://www.youtube.com/watch?v=AuF2G6J4akc. Körde ut på måfå med hojen, tungt molntäcke och grått, men längs med horisonten bröt en sol fram så långsamt och färgade det gråa molntäcket rött på undersidan, klockan var 05. Det blev inte in i skogarna, för mörkt för det, så kurs mot kusten och Tosteberga ängar med förhoppning om lite sol när jag kom fram. Man får se upp för viltet så dags, en uppskrämd vråk kom nära hjälmen när den flög upp. Väl framme var det mulet. Gick genom hasselskogen mot havet när plötsligt solen bröt fram, det var en vacker syn! Fågelsång runt om, näktergal och låg sol i lunden med blommor åt alla håll. Tog några snabba bilder, sen var solen borta.

sen var det slut med solen, gick till havet

Pansonic GX80 med 12-60 3.5-5.6

Inlagt 2022-05-13 14:05 | Läst 525 ggr. | Permalink
Blev vackra bilder med det fina ljuset och färgerna!
Svar från Vibybo 2022-05-14 08:59
Tack Dan, det var en kort men sagolikt vacker stund.
Så vackert, naturens egen trädgård. Jag var och tittade efter orkidéer i veckan men såg inga, försöker igen om någon vecka
Svar från Vibybo 2022-05-14 09:06
Ja Peter, det är fantastiskt nu med blommor. Just där på Tosteberga ängar har det varit normalt med backsippor och andra sippor, men har aldrig sett så mycket gullvivor och orkidéer där förr.
Sannerligen en gyllene morgon och med marken full av gyllene blommor. Gullvivorna börjar t o m dyka upp hos oss nu men de är fortfarande blygsamma. Det är verkligen en sagoaktigt skimmer över de första bilderna.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2022-05-14 09:09
Tack Lena, det var sagolikt på riktigt också, ett gyllene lågt ljus, som inte blev riktigt som jag ville på bild, men nästan. Just på denna plats är det helt enormt med just gullvivor och orkidéer i år.