Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Tosteberga ängar 6 Maj - 3

Nu blir det blommor hela vägen, och på landskapsbilderna för en månad sedan var det ju hela fält med gullvivor. På första bilden vet jag inte säkert, har ingen specialist att fråga bredvid mig just nu, det krävs en titt på hela växten, plats, årstid av en kunnig person, men det liknar ängsbräsma litegrann, fanns stora ytor med dem, vackert. Som så ofta är det morgonbilder, denna bild klockan kvart i sju. 

slån är bra för de som vill anlägga ogenomträngliga häckar och har gott om plats, t.ex. en större tomt gränsande mot betesmark.  Det är en buske jag tycker är mycket vacker om våren, lyser lång väg. Tillhör häggsläktet och rossläktet. 

en del vitsippor fanns ännu kvar då

men det som förvånade mig var orkidéerna, det var tidigt på året och de fanns i mängd vart jag än gick eller såg, en havsnära betesmark med mycket buskar och träd

ogödslad betesmark med örter, fina saker det!

vilka arter det är på orkidéerna, det har jag ingen aning om. För många år sedan, när jag var yngre och hade energin, hade jag en 70-80 olika orkidéer inomhus (många ute på sommarlov utomhus) varav en hel del rena arter, intressant att odla var och en efter dess ursprungliga växtplats, men ack så jobbigt. 

det är vackert att vara i en sådan hage

fina färger tillsammans, naturliga buketter (får ej plockas!)

Panasonic 100-400 och Olympus EM1 (II)

Inlagt 2022-06-10 14:31 | Läst 1129 ggr. | Permalink
Kanske är det mandelblomma och orkidéerna Sankt Pers nycklar, det tyckte iaf appen. Härligt med blomning på ängarna. Jo det var tidigt för orkidéerna, jag tror inte jag såg några förrän runt 20 maj. Fina bilder, särskilt fint med gullvivorna
Svar från Vibybo 2022-06-11 09:44
Du har nog rätt, det är mandelblom som i visan - gullviva, mandelblom.....tackar!