Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Kort promenad i Åhus

En ganska kort promenad då frun gångtränade, ett varv runt spritfabriken. Och jag bar på en kamera. Först ett gammalt fint hus som nyligen renoverats till perfektion, tror det tillhör Pernod-Ricard (trots flaggan) eftersom resten av det stora kvarteret gör det med hela spritfabriken. 

sedan fann jag något som legat där länge, en sarkofag av troligtvis det ursprungliga sarkofagmaterialet i Grekland, sandsten. Ordet sarkofag betyder ju köttätare rakt översatt. Kan det vara där lokala vampyrer sover dagtid?

två båtar med olika däck, det ena vackrare än det andra

när jag ändå var vid kajen gjorde jag lite fisktittning, det är kul att se på fisk

till sist en Åhusbild från ett annat tillfälle, föreställande Korran där jag tagit väldigt många fågelbilder. 

Inlagt 2022-08-16 17:39 | Läst 480 ggr. | Permalink
Hej Stefan.
Af de 2 både vælger jeg den til venstre - helt klart.
Det er et smukt landskabsfoto -gillas mycket.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Vibybo 2022-08-17 18:54
Hej Erik, självklart är träbåten vackrare! Plast är kanske praktiskt men fult och utan själ.
Så mycket småfisk, det kan jag aldrig motstå. Jag hade nog också tänkt vampyrer vid den där sarkofagen, hur är man funtad då kan man ju tro? Mitt på ljusa dagen dessutom. Visst är det Pernod som äger Absolut numera? Jag har varit där på studiebesök för länge sedan.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2022-08-17 18:59
Jo, det är Pernod sedan några år, lite sorgligt, men det verkar fungera utmärkt. Vampyrer ja, såg barnfilmen Nelly monsteragent när jag åt middag just, gillade den, jag är lite barnslig. Fisktittning låter inte romantiskt, men när frun och jag var i ungdomen brukade vi vid juletid åka till Verkaån och se laxöringen vandra uppåt och hoppa i fall.