Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Snart är vi där

När jag tog mig för att göra dubbel säkerhetskopiering av bilderna för 2022, så noterade jag att våren inte är långt bort, även om det ser så ut. Så det blir att blanda fågelbilderna nu med blombilder, som jag också har många av. Följande bilder är tagna i en lund våren 2022, med äldre optik på full öppning. 

Inlagt 2023-01-04 11:18 | Läst 394 ggr. | Permalink
Hej Stefan.
Det är en väldigt vacker serie, som ger optimismen ett lyft – vilket jag behövde här en väldigt blöt, mörk och regnig dag.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2023-01-05 09:22
Hej Erik, det är ett eländigt väder, men det kunde varit värre - storm med blötsnö. Men jag har bestämt mig för att komma ut lite och försöka ta bilder, startade i går kväll ute på gatan.
Backup är bra, jag är klar med det också nu. Och visst tänker man mycket på nästkommande årstid.
Svar från Vibybo 2023-01-05 09:25
Det tog bara 10-15 minuter med backup, eftersom jag annars organiserat bilderna väl enligt eget system. Har vi tur är det bara 2 månader tills de första blommorna sticker upp ur snön.
Längtar än mer till ljuset och solens behagliga värme nu.
Mycket fina bilder på vad som kommer framöver :)
Svar från Vibybo 2023-01-05 09:26
Tack Joakim, det blir lite som vibrerande ljus med de gamla objektiven. Tänk att krypa runt bland blommorna!
Joakim88 2023-01-05 10:15
Ja det kommer jag att göra i sommar :)
Tänkte anlägga/så lite ängsfrö nu i vår så får vi se om det kan bli mycket biologisk mångfald.
Fina bilder som visar att ljusare tider kommer.
/Ulla
Svar från Vibybo 2023-01-05 09:27
Tack Ulla, stooor skillnad om 2 månader redan!
Ser härligt ut, ifs allt är bättre än det regn som just nu vräker ner. Trevligt objektiv som ger karaktärer till bilderna. Har sagt det förut, men min smak är att minska mättnaden i särskilt grön för att göra bilderna lite mer relaxade
Svar från Vibybo 2023-01-05 09:34
Tack Peter, med de gamla helt öppna objektiven mot ljuset blir det kontrastlöst ofta, minst sagt, så det blir till att dra på med kontrast och klarhet, och då ökar färgerna så mycket att jag på en del bilder får dra ned på färgen, oftast på grönt som du säger. Skulle tro vi upplever färg något annorlunda, men tycker jag det ser alltför störande ut så drar jag ned på det gröna. Sen just de här bilderna vill jag nog inte ha alltför relaxade, de skall vibrera av ljus och färger, åtminstone en del av dem. En vårexplosion.
pdahlen 2023-01-05 11:31
Jo det är såklart sin egen smak som styr. Jag själv när det är mycket i oskärpa i bilden så brukar jag tar ner mättnaden i samma område, tex gullvivan så hade jag nog bara haft skärpa och färg på gullvivan och resten hade fått vara i någon diffust matt omgivning. Men vill du visa färgkraft så är det såklart fel väg att gå. Fina bilder hur som helst, skulle önska jag hade ett sådant objektiv