Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Idag

tog jag cykeln till ängarna innan solen gick i moln, ganska behagligt var det, och fågelskådare har börjat anlända, hela 4 bilar var där, startade med en mobilbild av landskapet där det hördes rödspov allaredan, men syntes ingen, hördes även en flock små vadare längre bort

som synes är där inte mycket torrt för fåglarna, men det berör inte gässen, som fanns i hundratals, här vitkindade

nästa landskapsbild blev sista bilden jag tog där, skulle just ta en lite speciell gåsbild när jag såg i sökaren att allt var snett, som ni ser lutar det horisontella ungefär 30 grader, medan det lodräta är helt rätt, mycket märkligt! autofokus gick inte heller, så det blev att ge sig hem och fundera, det måste ju sitta i kamerahuset och i mjukvaran, testade funktionsratten och allt fungerade utom P A S och M, ännu märkligare, så tänkte det måste vara samma som hänt förut, liten kamera med massor av knappar och gubbe med handskar som håller i den, vem vet vad han trycker på utan att känna det? återställ alla inställningar är patentlösningen, och sedan göra om alla inställningar, träligt men nödvändigt

sävsparvar ute i blötan, väldigt beskuret

en flock starar passerade när kameran var nerpackad, men denna satt i gräset, också mycket beskuret

gladan for förbi

liksom sjöräddningen vars helikopter fåglarna lärt sig ignorera för länge sen, inte underligt med alla flygtimmar här över

sen hem till trädgården och testa mobilen till blommor, lite ojämnt resultat, här i mulet kallt väder

här i sol

lade märke till att den automatiskt väljer bländare 1,7 till närbild

fann några sippor också

Inlagt 2023-03-21 15:23 | Läst 213 ggr. | Permalink
Vackert hemma i trädgården. Fina bilder på gladan. Fick du ordning på kameran, har sensorn vridit sig? Om du har intern bildstabilisering så kanske den har fått fnatt?
Svar från Vibybo 2023-03-21 19:41
Tack Peter, blomningen kommer igång riktigt nu de närmaste veckorna. Frun tog in en persikokvist som blommar in ni tulpanvasen. Jodå, har ordning på det sen en minut sen bara. Återställning var det. Kan mycket väl vara bildstabiliseringen som spårade ur, bland en del annat, det har hänt förr med andra kameror när jag håller i dem med vantarna på.
Det blev en storslagen landskapsbild som du skapade med mobilen. Den stora vattenytan ger en perfekt spegling av himlen.
Hälsningar Sven
Svar från Vibybo 2023-03-22 15:06
Tack Sven, fick en ännu bättre, men där kom solen in från sidan på mobillinsen, så nu vet jag vad den tål av sol - ganska måttligt.
Vilken vacker förstabild !
Och härlig med lite blombilder och andra vårtecken.
Ing-Marie
Svar från Vibybo 2023-03-22 15:10
Tack Ing-Marie, ska ta lite mobilfoto framöver och testa hur det går, tar dng filer, faktiskt fungerar det bra, men mobilens AI är jag inte helt förtjust i, den påverkar bilderna mer än jag vill. Regnar och är 10 grader varmt här idag, lökväxterna stortrivs. och aprikosknopparna håller sig lugna, allt är bra.
Första bilden är sprakande vacker och så kul med alla fåglar som finns hos er nu. En och annan börjar ju dyka upp men det dröjer ett tag innan de är till "allmänt" beskådande. Fint med blommorna i trädgården och jag hoppas du fick ordning på kameran.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2023-03-22 15:18
Tack Lena, kameran var inget problem, normalt fixas mjukvaruproblem med återställning alt ominstallation. Lite kvällspyssel med att göra om alla inställningar bara. Skrapat färg idag, då flög tranor här över, och i fågelmatningen hänger ännu en flock gulsparvar bl.a. Intressant ta mobilbilder, ska testa det mer innan jag bestämmer mig, men det kan bli rätt bra.
Du har mer vår hos dig än här ser jag. Fina blombilder och fågelbilder. Gladan var vacker. Första bilden är jättefin. Sjöfåglarna lär ju gilla vattnet där.
Skönt att kameran fixades :)
Svar från Vibybo 2023-03-22 15:27
Tack Joakim, de kommer i snabb takt nu, 10 grader varmt ute och milt regn, växtligheten sätter fart. Av naturliga skäl är det mest vattenfåglar på ängarna, och vattnet stiger med regnet då ån avvattnar en stor del av Småland. I April är det bästa fågeltiden där då vattnet sjunker, solen lyser och vadarna har brått.
Vad fint! Gillar också förstabilden med så mycket vatten kring en smal väg.. Supermysigt! Fint med Staren där också, hoppas att dom snart även ses här..
Häls
Svar från Vibybo 2023-03-22 15:31
Tack Jan, det är så det är varje år, vägen kan vara vattenfri eller så går vattnet till navet på elcykeln, men nästa månad sjunker vattnet, solen kommer och vadare som rödspov far runt bland det vattenglittrande gräset, livet har vaknat och allt är bra.
Skumt med den sneda bilden, kyrkan och masten verkar ju stå rakt ?
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2023-03-22 15:38
Tack Gunte, det satte myror i huvudet på mig, gissar på att bildstabiliseringens mjukvara blivit påverkad lite så här av våryran. Återställning löste det, slapp ominstallation, men fick göra om alla inställningar, ser om det blev rätt med det nästa gång ute.