Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Idag

ja idag kom jag äntligen ut en timme på eftermiddagen, sen skulle jag laga middag, först en bild på en av gulsparvarna i trädgården, har hållit till en flock där i vinter. Det blommar för fullt ute med blå mattor i trädgården blandat med annat, men har visat så mycket blombilder innan att det fick vara. Fasanhönorna har dragit ut på markerna och lagt sig på ägg utom en höna som dröjt sig kvar hemma, en riktigt hungrig en, har hon lagt ägg i trädgården månne? Fasantuppen (skrikhalsen) spatserar omkring i sina allra finaste färger och äter allt han får. 

en timme på mig, då får det bli ut på ängarna som är närmast, men hann ändå med att prata med en del folk där, långt bort flög något jag tror är skedänder

det var ju inte det bästa vädret, helt mulet med lite dis, men lärkorna flög upp ändå

fick inte kort på rödbenan, men ett slängskott på en enkelbeckasin långt iväg blev det

de vanliga gässen flyger fram och tillbaka

till min glädje fick jag syn på fiskgjusen, men det var för stort avstånd för att se vilken fisk det var

landskapet

och där fick den äntligen sätta sig med maten

storspoven

och vad sitter det för höna där borta?

någon sorts vråk minsann

över landskapet

och finner en sittpinne

Inlagt 2023-04-14 20:05 | Läst 212 ggr. | Permalink
Fina bilder, känns som jag ligger lite efter. Har inte fått någon fiskgjuse på bild än. Har inte heller sett skedanden eller rödbenan, inte ens sädesärlan har jag fått fotograferat i år. Har ägnat veckan åt att vara social, fått bilen på service, skiftat däck och fått gjort en hel del i trädgården i Kungsbacka. Men jag hoppas komma igång med fåglarna i nästa vecka, fint väder ska det vara hela veckan så det känns lovande
Svar från Vibybo 2023-04-15 08:48
Känns igen, har gjort undan hemma och tagit bilder på barnbarn, tiden försvinner. Men nu börjar jag komma ut.
Här är också en del fasaner som åt mina krokusar och knipsade andra blommor trots att jag serverar mycket och varierad kost. Härliga fåglar och många fina bilder.
Hälsningar Halina
Svar från Vibybo 2023-04-15 14:24
De verkar kräsna dina fasaner som vill ha krokus till maten! Men å andra sidan gjorde sparvarna så hos mig för 40 år sedan, men de upphörde med det igen. Du ska ha tack Halina!
Hej Stefan.
Det lyder dejligt, at du kan kommme ud og fotografere. Jeg venter lige et par dage mere, men i næste uge skulle det blive fint.
Gulspurven bliver min favorit i din fine serie.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Vibybo 2023-04-15 16:04
Tack Erik, det är dejligt, och sen är det lättare att hålla sig frisk när ljus och värme kommer. I nästa vecka kommer det riktigt bra vädret har de lovat!