Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

963 - Fyrkantigt och något lite omväxlande i sepia

Efter en lång paus kommer här bilder av tecken jag fann i sanden vid vattenbrynet, på nära håll kan naturen se lite abstrakt ut. Hade bestämt mig i förväg  att samtliga bilder skulle vara fyrkantiga och sepiafärgade. Det är upp till var och en att tyda tecknen, eller bara låta ögonen följa de streck som skapades och försvann lika fort, den materiella världens förgänglighet. 

Ja det var allt, en jordnära serie. 

Inlagt 2020-12-11 21:40 | Läst 969 ggr. | Permalink
Naturens slumpartade tecken, eller kanske innehåller ett meddelande till oss människor. Fint...
😊
Svar från Vibybo 2020-12-12 09:35
Hej Hans-Åke! Kanske meddelandet är " ha inga bekymmer ". I vårt fall är det mycket avkopplande att leta tecken i sanden.
Mycket vackra former du hittat i sanden! Renodlat och mycket snyggt. Jag väljer att inte tolka, utan bara njuta av skönheten.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2020-12-12 09:42
Hej Bjarne! Helt rätt, bara betrakta och koppla av, så rogivande att gå och söka, se och lyssna på havet. Och nästan mörkt var det, men med stor bländaröppning går det bra. Hade alldeles glömt hur avkopplande det är att gå med en kamera.
Finns många meddelande från naturen. Tur att det inte är en mänsklig fot i bilden. Kan bli en rogivande tavla
Svar från Vibybo 2020-12-12 09:47
Hej Peter! Tänkte själv detsamma, en grupp med dessa bilder kunde möjligen göra sig bra på väggen. I vart fall härligt att komma ut.
Väldigt fina!

Nästan lite kinesiskt! Får mig att tänka på kalligrafi.

Jag gjorde något liknande för många år sedan med en serie Crab Art, som skapats av minikrabbor på Krabi Thailand. De bilderna hade nästan fallit i min glömska men jag har faktiskt lagt upp en serie av dem i en portfolio som jag länkat till via en av mina bloggar.

Blogg
https://www.fotosidan.se/blogs/stenisfotoblogg/index.htm?tag=Crab+Art+from+Krabi+Thailand+2008

Portfolio
https://sten-ake-sandh.fotosidan.se/viewpf.htm?pfID=383514
Svar från Vibybo 2020-12-12 15:11
Tack Sten-Åke! Dina bilder av krabbornas kulor konstfullt och individualistiskt utspridda är intressanta att se, det är också en av naturens egna intstallationer som kommer, försvinner och omskapas ständigt, men aldrig likadant.
Hur människors skrivtecken uppkom funderade jag också på när jag såg tecknen, men fann ämnet allt för omfattande.
Kvardraten är trevlig att balansera i! Fina bilder!
Svar från Vibybo 2020-12-12 14:47
Tack Torbjörn, försöker utforska det kvadratiska formatet, åtminstone tänkte jag det. Tröttnat lite på invanda motiv och söker mig fram mot något nytt.
Spännande ! Vilka härliga små tecken. Några ser nästan ut som runskrift. Tre utvalda (vilka får var och en bestämma) skulle kunna bli en fin trio på väggen.
ing-marie
Svar från Vibybo 2020-12-13 14:05
Tack Ing-Marie! Får se hur jag gör, har så mycket redan på väggarna och tavlor liggande i högar samt gett till familj och vänner, har haft ett mycket aktivt liv och lutar mig något tillbaka numera. Är som ett gammalt batteri, tar tid att ladda och urladdas fort.
Hej Stefan - välkommen tillbaka.
Det blev en mycket kreativ serie, som gillas.
Du måste kunna plocka ut några (t.ex. 4) och sätta alla 4 i samma ram och upp på väggen. Om du förstår.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2020-12-13 14:02
Tack Erik! Jo, tanken att montera i ram har förslagit mig, men jag har redan så mycket tavlor hemma liggandes, och målar numera bara till barnbarnen.
Tar det lugnt med fotograferandet, funderar på nya vägar, nya motiv. Och målar lite. När jag var ung och frisk hann jag med mer hobby än nu som pensionär. Konstigt, men så är det.
Det var en fin serie kvadrater..och fint behandlade. Trevligt enkla motiv som med några uns fantasi blir en del annat.
Mvh/Gunte..
Svar från Vibybo 2020-12-13 13:59
Tack Gunte, gick ut i skymningen för att söka motiv i vattenlinjen, och jag fann dem. Märkligt hur tiden går fort när man blir uppslukad av naturens mönster, gav inte upp förrän det var mörkt.
Oj vad fint det blev, riktigt snyggt. Väldigt snyggt om jag ska vara ärlig! Hälsningar/ Björn
Svar från Vibybo 2020-12-13 18:37
Tack så mycket Björn, har blivit klent med fotograferandet denna vinter, målat lite istället. Ser sällan Fotosidan. Funderat på hur jag ska gå vidare med bildskapande i olika former, blir att pröva sig fram. Tycker om föreställande målning och är svag för abstrakt foto. Men om man tar ett litet utsnitt av en målning blir det abstrakta färgklickar som tillsammans bygger upp en sorts verklighet, en helhet. Och foton av ett litet utsnitt av verkligheten kan se abstrakt ut. Nog funderat, god jul!