Stefans bilder

Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Ett vatten

Tidigt en morgon på en grusväg syntes vatten bak träden, det såg lockande ut. Skulle tro det är en fördämning i en lite större bäck, troligtvis har det funnits en kvarn här. Solen sken lågt, älvorna dansade ännu, ja det fick bli några bilder.

Olympus E-M1 1   Laowa 7,5 2.8

Panasonic GX7     Olympus 60 2.8

Postat 2022-06-27 19:32 | Läst 485 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Gryningsfärd till Raslången

Sjön Raslången ligger i ganska orörd natur, sjön är högst oregelbundet formad. Startade tidigt med motorcykeln, det var dimmigt och 4 grader, visiret måste vara uppe för att kunna se alls, så kinderna blev lite kalla. Det är 31 Maj, och jag har full vintermundering, det behövs. Blir bättre på grusvägarna där farten är låg, kommer till sjön och där står redan 2 tyska husbilar, verkar som om säsongen startar tidigt i år. Det är dimma där jag går vid sjön, ute i dimman ropar storlommen, annars total stillhet. Det blev några bilder, speglingar och träd. 

en bit ut fanns bara dimma

det gör ju att bakgrunden stör mindre

det glider över mot det enfärgade

objektiven är ett Olympus OM 50 1.4 samt Laowa 7,5 2.8

det är mycket stilla på sjön

Postat 2022-06-22 15:24 | Läst 318 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Där jag går

Det blir bara lite enkla bilder från min vanligaste favoritpromenad nära hemmet, en kort cykeltur dit. Går den gärna någon gång mellan kl 04 och 10. Det är inget böljande vackert klart definierat landskap, inte heller stadsgator, ja det är så olika var människor går. Det går långsamt där, åtminstone det varmare halvåret när det finns liv överallt. Det är ett rörigt område det mesta, sankt och bitvis helt oframkomligt. Börjar då jag kommit ur skogsdungen med alla sångfåglar och fortsätter över ängarna mot dammarna, dessa ängar som ligger till synes döda och iskalla om vintern, sedan på sommaren svävar blommorna över marken med alla insekter och fåglar i luften kors och tvärs. 

dessa bilder är väl vid sådär 06 till 07. Tagna med Panasonic GM1 med Laowa 7,5 2.8. En kombination som inte tynger. Sedan dammarna ja, utgrävda lerhål för ett sedan länge försvunnit tegelbruk, med vallar att gå på där en smalpårig järnväg låg för att frakta leran. 

ganska igenväxt utsikt mot vattnet, till vänster en damm, till höger en större pöl. I vattenkanten till dammen är det ofta fiskar eller fåglar som slinker iväg när jag passerar, men även i pölen till höger såg jag i vattenytan, att ganska stora fiskar fanns där, det blir ett streck av ryggfenan. Synd om dem, på vintern står vattnet över vallar och allt där, så fisk kan bli kvar i pölen när det sjunker, synd om dem, men trevligt för större fågel. Det ligger även en del större träd där i vattenkanten, pileträd, ofta levande och växer där de ligger.

här och där finns fåglar eller insekter

värre är om jag skulle möta flocken med Black Angus kor med kalv på stigen, de kan ha taskigt humör tidigt på morgonen

men det är fridfullt här, göken och alla andra fåglar som hörs, stilla och ostört

i vassarna finns mängder med grågässfamiljer som diskret lever sitt liv, ja åtminstone tidigt på dagen

det stora pileträdet där många olika fåglar gillar att sitta, eller krypa längs barken. Ett stort område för en liten blåmes.

sedan över till en stig utanför Kivik, samma utrustning, men helt annorlunda bilder

Postat 2022-05-26 22:15 | Läst 780 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Gyllene morgon

Ja, det var sannerligen det, flera minuter, lika länge som denna låten varar https://www.youtube.com/watch?v=je8PoWNlDb8 eller denna välkända https://www.youtube.com/watch?v=AuF2G6J4akc. Körde ut på måfå med hojen, tungt molntäcke och grått, men längs med horisonten bröt en sol fram så långsamt och färgade det gråa molntäcket rött på undersidan, klockan var 05. Det blev inte in i skogarna, för mörkt för det, så kurs mot kusten och Tosteberga ängar med förhoppning om lite sol när jag kom fram. Man får se upp för viltet så dags, en uppskrämd vråk kom nära hjälmen när den flög upp. Väl framme var det mulet. Gick genom hasselskogen mot havet när plötsligt solen bröt fram, det var en vacker syn! Fågelsång runt om, näktergal och låg sol i lunden med blommor åt alla håll. Tog några snabba bilder, sen var solen borta.

sen var det slut med solen, gick till havet

Pansonic GX80 med 12-60 3.5-5.6

Postat 2022-05-13 14:05 | Läst 514 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Morgonpromenad vid havet

Upp kl 05, tar hojen till Tosteberga ängar, och går ner till havet och tillbaka. Först stack solen fram ett ögonblick, men snabbt lade sig ett tjockt molnlock över ängarna, det blev lite skumt och grått. Men ack så vackert! Inget trafikbuller, bara fågelsång med inslag av näktergal och gök. Blommor spridda eller i mattor. Det blev många bilder, men bara promenadbilderna på landskap kommer nu, fåglar och orkidéer och annat får vara till senare i år. 

sedan tillbaka till parkeringen

ja, det ljusnar upp, men ännu mulet

lunden är en fin sorts landskap

det har blommat ganska länge nu

till sist utedasset på parkeringen, det såg fint ut idag

Klockan är 07.30, dags att åka hem

Panasonic GX80 med 12-60

Postat 2022-05-06 15:11 | Läst 493 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 35 Nästa