Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

13-349

Byggprojekt kan se olika ut, idag var jag på ett som snart är inflyttningsklart. Så här ser en vägg ut den är av betong och vill man dölja ledningarna måste de frysas in. Ett tungt och dammigt arbete som bullrar. Så av arbetsmiljöskäl undviker man det.

Inlagt 2020-06-26 20:50 | Läst 472 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Brutalt övertydlig bild. Bra kamera, bra kamerahållare!

Vet inte om man ska gråta eller skratta. Förr hade man antingen grovisar som gjorde det tunga och smutsig jobbet eller projekterade noga så att tomrör och dosor gjöts in i betongen. På plats eller i fabriken.

Nu blir det som de blir.

Alla kan väl inte göra en synlig elinstallation lika estetiskt tilltalande som Sigurd Lewerentz kunde men bättre än så här borde gå. Kulo? Samlade ledningsdragningar i en utanpåliggande kanal? Om man misslyckats totalt, försöka måla in misslyckandet.

Och så "golvplankor" av plastmatta, det kan väl gå an i nödfall, men inte att dom vikts upp på väggen. Ingen fönsterbänk att ställa blommor på.

Vilka ska dväljas i den här miljön?
Svar från begust 2020-06-27 14:10
Tack Måns, ja ibland blir det fel. Det är möjligt att vi får be dem göra om. Håller med om golvlampan. Detta är ett LSS boende.
Undrar vad dom rökte här?
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från begust 2020-06-27 17:53
Ingen aning, men en del har otur när de tänker...
Man får väl hoppats att det är gjort så pga något som man inte förstår. Själv hade man ju dragit samtliga eluttag med en skena längs golvet och brytaren hade man kanske också gått från golvet och upp. Visst kan det vara bekvämt att ha elinstallationen från innertaket men man kan ju ta ner den på ett ställe och gå längs golvet. Nu är väl detta en industrilokal så det behöver kanske inte se så tilltalande ut
Svar från begust 2020-06-27 17:54
Håller med Peter, får se om de går göra om det. Detta är ett LSS boende...
pdahlen 2020-06-27 20:52
Nu såg jag att de två eluttagen inte ens sitter på samma höjd :)