BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

211 Ledig dag

Och den tillbringade jag tillsammans med Kurt Ekh en fotokompis i MGFK. Vi tog bussen till Magasin 3 och tittade på fotokonst av MIROSLAV TICHÝ & JULIA MARGARET CAMERON samt ANNIKA VON HAUSSWOLFF.

Liten besvikelse att de bara hade 5 bilder av Cameron. Dock var Tichý en ny bekantskap. Han fotograferade tydligen en hel del med egentillverkade kameror. Bilderna är ju tekniskt sett inte perfekta, men hans sätt att montera och förstärka bilderna genom att rita på dem var kul att se.

Annikas bilder i större format än de andra fotografernas var också intressanta att se. Inte allt jag begriper varför de anses vara konst, men en del roliga bilder och några tankeväckande. Jag måste nog gå någon kurs i konsthistoria eller så.

Efter en fika tog vi bussen tillbaka till Hötorget och promenerade sedan till Galler Kontrast och tittade på Nordens Fotoskolas utställning där. Många intressanta och roliga bilde. Vi diskuterade om vi inte skulle ha humor som tema på någon kommande klubbtävling.
Eftersom de har rea på lite fotoböcker blev vi kvar ett tag och bläddrade, och  jag köpte Paul Hanses "Människa människa". för 199:-.

Nu är det kväll och snart middagsdags. Fisksoppa från fiskaffären i Fruängen. De har en suveränt god soppa man kan köpa hem. Man får soppa i en burk och fisk samt räkor i andra. Sedan är det bara att värma soppan och lägga i fisken så den blir kokt men inte sönderkokt och sedan servera med räkorna som dekoration. Dessutom får man med vitlöksbröd och sallad.

Ha en trevlig kväll!Funderar på om man skall ta bort nedre högra hörnet?

Postat 2008-02-29 18:18 | Läst 8466 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

210 Lunchblogg

Idag var jag på Crimson och hämtade min hittills största utskrift 1000mm*1470mm på canvasduk.
Den skall hängas på kontoret är tanken tillsammans med två till. Jag ville dock prova och se resultatet innan jag beställde alla. 1700:-/st är ju inte något man kastar iväg hur som helst.

Resultatet blev dock jättebra och jag skall nu välja ut de andra två bilderna.

Utlagd på konferensbordet för visning. Dokumenterade med Ixus 860IS uppladdad efter krympning till 72dpi

Passar på att bjuda på lite svartvita tulpaner.

 

Postat 2008-02-28 12:57 | Läst 7837 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

212 S & V Svammel

Svartvitt tilltalar mig fortfarande även om jag gillar färg också. Det svartvita känns dock mer tidlöst och det ger en annan känsla i t.ex. porträtt.
Men även miljöbilder eller dokumentärer känns mer äkta för mig när det är s&v. Beror det på det tidiga fotoåren då det var Tri-X som gällde. Nu har jag även provat Fuji Neopan Acros 100. Mycket fint korn en bra porträttfilm
I det projekt jag jobbar med för tillfäller så har jag funnit att jag ofta konverterar bilderna till svartvitt först. Jag är sällan helt nöjd med färgbilderna direkt.
De förbättrade möjligheterna i CS 3 att styra tonerna vid svartvit konvertering gör att det är lite lättare att uppnå de resultat man eftersträvar.

Jag har även förskt mig på en HDR konvertering i färg nyligen, men resultatet blev alldeles för dåligt. Det måste jag jobba mer med. När man sedan ser vad t.ex. Bernt Carlzon gör känner man nästan för att sluta med PS och bildskapande.

Nåväl jag tror att när jag gått igenom kursen vid Högskolan i Jönköping skall jag väl kunna lite mer och förhoppningsvis bli mer nöjd med de jag åstadkommer i PS.
Än så länge jobbar jag med de verktyg jag behärskar och strävar efter tid att öva mer.

Postat 2008-02-27 20:59 | Läst 7500 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

211 Nytt i bokhyllan

I stälet för bokrea gick jag i går på Ryös Antikvariat på Hantverkagatan och inhandlade lite fotoböcker där. Jag brukar när jag får en stund över gå in och kika bland deras böcker. Oftast hittar jag något av intresse.
Så man får inte gå för ofta, bokhyllan hemma blir så trång och plånboken så lätt. :)

Bild från Amazon.com
It highlights the parallels between the work of the Swiss sculptor and painter Alberto Giacometti and Henri Cartier-Bresson. For decades these artists’ paths constantly crossed, and an underlying affinity developed in their vision of the world.

Bild från Amazon.com
The book is divided into three sections: two "Us" sections, in which Newton and Springs alternately photograph themselves and each other, and a final "Them" chapter that features subjects photographed differently by each photographer.

samt

JONSSON, RUNE: OBSERVERAT, NOTERAT, FOTOGRAFERAT
En samlingsbok av Rune i samband med att han slutade på Konstfack.

Så nu har jag lite att läsa och inspireras av.

Postat 2008-02-26 13:05 | Läst 7703 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

210 Spring is here

and some architectual documentation from Stockholms CourthouseAll pictures Nikon D200

Postat 2008-02-25 19:52 | Läst 7275 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa