Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

14-165

Dagens promenad t.o.r. Hötorget för att fylla på förrådet med torkade frukter. På Katarinavägen såg jag en rovfåglar som jagades av en mindre fågel.  Idag hade jag bara min E-X3 med ett 50mm på och saknade min 300.

Inlagt 2021-02-06 14:33 | Läst 719 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Typiskt att ha fel kamera eller fel objektiv med...
Ibland om jag in bestämt vad jag ska fotografera, utan bara sådär ska gå ut på promenad...då kan jag få lite små-beslutsångest om jag har 35 eller 50 på....borde jag ta zoomen istället....
Eller om jag tar Fujin (vilket jag nästan aldrig gör iofs)....borde jag inte ha den stora istället....
Fåniga problem....javisst.
Vad duktiga ni är på att promenera!
Svar från begust 2021-02-06 16:31
Tack Lena, vi köper ca 4 kg torkade bär så jag vill inte ta med en tung kamera också. Vi försöker gå minst 10000 steg per dag. Och med bäver som idag är det lätt.
Mvh Bengt
Trevligt, och bra promenerat! Försöker också gå 10 000 steg, idag blev det drygt 13 000 steg.. Din fågel är för mig en Havsörn.. fågelns 'jizz' (helhetsintryck) signalerar det.. anar en lite 'trekantig' avslutning på stjärtfjädrarna, det har Havsörnar. Det är den här årstiden man brukar se örnar även i stan! Mälaren är på väg att lägga sig helt, då drar dom österut.. 🦅
Hälsn!
Svar från begust 2021-02-07 09:56
Tack Jan, jag kom också upp i 13000 igår . Flera fågelkunniga har i andra media sagt havsörn så vi utgår från det. Ska kika på bilderna i dator idag dessa har jag bara sett på mobilen.
Mvh Bengt
Fint fångat ögonblick! Den här typen av ”naturfoto” tilltalar mig. När det handlar om ett ögonblick fångat med den utrustning man för tillfället hade med sig. Den direkta motsatsen där man riggar den dyraste kameran med den högsta upplösningen intill en plats där man kommer djuren nära har också motsatt effekt på mitt intryck. Det blir avtrubbat. Tack för att du delar med dig.
Svar från begust 2021-02-07 10:00
Tack Jörgen, har man kameran med varje dag och lite tur så lyckas man. Jag har inte provat några åtlade fotograferingar ännu. Men kan tänka mig det för upplevelsen att komma nära.
Mvh Bengt