Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

323 Midsommarfirande

Midsommarafton hos oss var lugn. Vi tog en promenad mitt på dagen för att se om det fanns några jordgubbar att köpa i Fruängen. Det gjorde det dock inte, så vi fortsatte till Herrängens gård där man hade tradisionsenligt firande. Eftersom vi startade för sent hemifrån, var dansen slut då vi kom och de flesta på vär därifrån. Jag hade ingen kamera med mig så några bilder blev det inte. Då vi kom hem förbereddes middagen, grillad marinerad fläskfile (egen marinad), med färsk potatis och mycket grönsaker. Till efterätt en smulpaj med rabarber och glass. Allt smakade bra.

Idag har vädret varit minst sagt växlande och vi har till största delen hållit oss inne. Jag klippte gräset på förmiddagen, det var dagens motion. Vi har rätt stor tomt så det tar ett tag. Jag har tillbringat resten av dagen med att gå igenom ett avsnitt i Digital Bildbehandling och genomfört övningsuppgiften. Får se om jag blir godkänd på denna.

Avsnittet handlade om färg och olika verktyg för att påverka färgen:

Före bilden ovan

och så här efter lite justering av kurvor och nyans/mättnad.

Inlagt 2008-06-21 18:12 | Läst 5305 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tycker nog att färgerna är liksom skönare, de är mjukare på den översta bilden-- personligen skulle jag avstå från att påverka färgerna i just detta motivet iallafall, men det är ju en smaksak...