Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

14-46

St. Olofsholms naturreservat besökte vi idag. På Länsstyrelsens hemsida finns mer information, men det går inte att kopiera och klistra in texten på mobilen.

Inlagt 2020-08-17 17:50 | Läst 1022 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fint där! Man får direkt en Ingemar Bergman känsla när det är svartvita bilder.. :-)
Hälsn!
Svar från begust 2020-08-18 11:09
Tack Jan, provar mig fram med nya kameran.
Svartvitt med extra känsla!

Din länk till Länsstyrelsen funkade på min dator:

Reservatet omfattar större delen av den höjd som ligger söder om den gamla hamnen i S:t Olofsholm. Sluttningarna täcks av strandvallar, och längs den östra stranden löper en låg klint. Utmed stranden i nordost finns ett 15-tal raukar, av vilka flera står långt ute i vattnet på överspolade hällar. De största raukarna är 5-6 meter höga. På sydsluttningen i områdets centrala del står enstaka småraukar.

Olof den Helige
Enligt Gutasagan skall Norges kung Olof Haraldson (Olof den Helige) under en resa till Ryssland år 1029 ha landstigit vid S:t Olofsholm (som då hette
Akergarn) och i samband därmed kristnat Gotland. Uppe på höjden finns resterna efter ett kapell, S:t Olofs kapell, från medeltiden. Den västra delen av kapellruinen ingår nu som tre väggar i ett på 1800-talet iordningställt magasin. Nordost om kapellet står ett minneskors rest på Olofsdagen, den 29 juli, 1959.
Svar från begust 2020-08-18 11:08
Tack Måns länken fungerade men via mobilen kan man inte klistra in text i sin blogg. Man måste enligt felmeddelandet använda ctrl +v och den kombinationen finns inte på min mobil.
Fina bilder! Gillar verkligen att du gjort svartvita rutor...och med ganska låg kontrast. Snyggt, snyggt!
Ha det fortsatt bra i det fina sommarvädret.
Svar från begust 2020-08-19 19:57
Tack Lena min nya kamera har flera lägen för jpg. Jag kör just nu Acros vilket ska motsvara Fujis svartvita film. Tycker det blir riktigt bra.