Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

2-16 Sensorrengöring

har jag försökt ägna mig åt idag. Har införskaffat en gummiblåsa för ändamålet Det funkar sådär får man väl säga. Kanske det är någon speciell teknik? Nåja den blev bättre och över bländare 8 syns det knappt. Nu skall jag åka till Sicilien snart och då får jag väl undvika att gå övr bl8, ISO 100 kommer nog att bli standardinställning. Får nog ta och lämna in kameran då jag kommer hem. Får se om de är lika trevliga på Nikon när man dyker upp med en USA import som när jag var där med min D70. Då bjöds det på fika och rengöring samt fix av bakfokus fixades medans jag väntade. KOstnaden var också helt överkomlig.

Jag var för övrigt på Nikon  för flera år sedan i samband med konkursen. DÅ kostade en mindre justering av ett objektiv en hundring till kaffekassan :). Jag hade tappat kamera och objektiv i gatan. Zoomen låste sig, men det gick som tur var att fixa den gången. Andra gången jag tappade samma objektiv i backen slutade allt att fungera. Den gick inte att reparera heller.

I övrigt idag har jag lyckats installera XP på en gammal dator som jag berättade om igår. Datorn har haft en tendens att stänga av sig mer eller mindre regelbundet. I dag efter installation av XP och nya drivrutiner har den gått hela dagen utan problem. Just nu sker uppdatering av SP 2 samt 3. Sedan kommer den förhoppningsvis att vara som ny igen. Ingen jätteburk,endast 20 GB HDD, men för min dotters skolarbete blir det bra.

Semsterresan närmar sig, men först skall vi fira min far som fyller 85 i morgon.

Inlagt 2008-07-13 17:54 | Läst 4753 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hoppas du får en underbar semester på Sicilien (grön av avund är jag :-) och att din fars kalas blir fint och minnesvärt.

Sköt om dig vännen
Kram Lena
Svar från begust   2008-07-13 20:33
Tack, skall föröska fånga lite naturbilder a Lena. Makroobjektivet åker med liksom 17-35 och 70-300. Samt mitt nya Nikkor 35PC. Kommer att användas för fotografering av byggnader.
Kram
Bengt
Vätska och spatlar är det som gäller tycker jag. Det går snabbast och ger bäst resultat.

/ Alex
Svar från begust   2008-07-13 20:30
Skall köpa det då jag kommer hem:) Lär inte hinna i morgon
/Bengt
Visitors since 12 January 2008 Flag Counter

Innehållskategorier

Arkiv

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor