Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

2-286 Offtopic

I går bestämde jag mig för att åka till Göteborg den 22-24 maj och deltaga i RIFO
RSFs årliga tävlingar.

Eftersom jag försöker tänka på miljöfrågorna beslutade jag mig för att åka tåg.
På SJs hemsida finns möjligheter att boka själv, men prissättninge blir man inte klok på.
Tågresa Sthlm - Gbg kostar 350:-, det tycker jag är OK, men vill man ha en avbokningsbar biljett kostar det 27 kronor till. Inte heller något att klaga på. Vill man ha möjlighet att få tillbaka pengarna (350:-) vid ev avbokning vill SJ ha 867:-. Känns inte som en bra affär för min plånbok. SJ vill nog inte att man skall kräva pengarna tillbaka.

Hemresan sedan så var det 200:- billigare att åka i första klass. Det fattar jag inte heller, men det är helt OK för min del. Då kan man surfa på tåget utan extra kostnad.

Förvirrande prissättning är det i alla fall.

Inlagt 2009-04-06 19:05 | Läst 1632 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Välkommen till SJ:s underbara värld. Som grädde på moset blir du säkert försenad också. Och att toaletten inte fungerar. Jag är en luttrad veckopendlare som bara gillar bekvämligheten med tåget men inget annat =)
Boka tågbiljett är en hel vetenskap, särskilt på sj... Har man tider att passa tillkommer även frågan om försening eller ej och i såfall hur mycket...När jag skall till Linköping så är det tågkompaniet som gäller (Ludvika-Mjölby). Samma priser för alla alltid, inga platsbiljetter heller. Inte så tjusigt men det är bara att gå på tåget och betala till tågvärden och man behöver inte fundera på vad grannen betalade för resan. Enkelt och smidigt. Dock har även de förseningar... Kanske är förseningar det som tågentusiasterna menar är charmen med tåg.

Även jag en luttrad pendlare...

Här en liten bogg om att beställa flyt till Frankrike faktskt lite värre än att beställa biljett på sj vad gäller obegripliga priser.

http://www.fotosidan.se/blogs/iring/7223.htm
Det nya sättet att åka med SJ (som tillämpas av mina söner) är biljettauktioner på Tradera (så vitt jag vet finns det bara för sthlm-gbg o gbg-kpnhmn) - då kan man få biljett för så lite som en krona. Men förmodligen måste man vara lite flexibel vad gäller avgångar samt haj på auktionsteknik...