Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

2-58 Ingen lördagsblogg

I går blev det inget blogginlägg.
Förmiddagen var jag på fotoklubben och hade "städdag". VI blev 4 som hjälptes åt att fixa i ordning lite i lokaen. Väggmålning, montage av diverse elkanalisation samt dammtorkning och avstädning av golv. Montering av vajer för tygbakgrunder, fast när vi monterat efter konstens alla regler och började spänna linan så började skruvarna krypa ur väggen på ena sidan. De putsade gamla betongväggarna är hopplösa att fästa i. Så nu får vi göra om en annan gång med kraftigare saker än skruv och plugg. Som avslutning tog vi hand om alla sopor som blivit, avskurna bakgrunder, gamla tidningar etc. Så nu känns det fräschare i lokalen.

Sedan åkte jag över till mamma och pappa för att hälpa till med att flytta en bokhylla. Pappa är handikappad efter en stroke och kan inte göra något sådant. Mamma försöker gärna själv, men hon har tack och lov insett att det är bra med assistans ibland. Pappa har haft ont i ryggen några dagar och på eftermiddagen blev det värre, han kom inte upp ur sängen. Vi tog hem jourläkare och sedan blev det en lång kväll på Södersjukhusets akut. De konstaterade att det bara var muskulärt tack och lov. Så nu är han inlagd på sjukhus några dagar för behandling. Funkar inte att han är hemma om han inte kan komma ur sängen själv.

Fyra timmar på akuten en lördag kväll är lagom roligt. Fast det verkade relativt lugnt. Och jag beundrar verkligen de som jobbar där, vilket tålamod de har med alla som tjatar om när det blir deras tur. Man måste ju ha en prioritering så de svårast sjka får behandling först. Fast det är svårt att förstå ibland. Sedan funderar jag på hur de är organiserat, eftersom den läkare som undersökte pappa var tvungen att sitta och ringa för att fixa en vårdplats. De borde man väl kunna ha mindre kvalificerad personal till?
Det är fotoförbud på akuten så jag tog inga bilder där.

 

Inlagt 2008-08-31 12:20 | Läst 7316 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver