Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

211 Ledig dag

Och den tillbringade jag tillsammans med Kurt Ekh en fotokompis i MGFK. Vi tog bussen till Magasin 3 och tittade på fotokonst av MIROSLAV TICHÝ & JULIA MARGARET CAMERON samt ANNIKA VON HAUSSWOLFF.

Liten besvikelse att de bara hade 5 bilder av Cameron. Dock var Tichý en ny bekantskap. Han fotograferade tydligen en hel del med egentillverkade kameror. Bilderna är ju tekniskt sett inte perfekta, men hans sätt att montera och förstärka bilderna genom att rita på dem var kul att se.

Annikas bilder i större format än de andra fotografernas var också intressanta att se. Inte allt jag begriper varför de anses vara konst, men en del roliga bilder och några tankeväckande. Jag måste nog gå någon kurs i konsthistoria eller så.

Efter en fika tog vi bussen tillbaka till Hötorget och promenerade sedan till Galler Kontrast och tittade på Nordens Fotoskolas utställning där. Många intressanta och roliga bilde. Vi diskuterade om vi inte skulle ha humor som tema på någon kommande klubbtävling.
Eftersom de har rea på lite fotoböcker blev vi kvar ett tag och bläddrade, och  jag köpte Paul Hanses "Människa människa". för 199:-.

Nu är det kväll och snart middagsdags. Fisksoppa från fiskaffären i Fruängen. De har en suveränt god soppa man kan köpa hem. Man får soppa i en burk och fisk samt räkor i andra. Sedan är det bara att värma soppan och lägga i fisken så den blir kokt men inte sönderkokt och sedan servera med räkorna som dekoration. Dessutom får man med vitlöksbröd och sallad.

Ha en trevlig kväll!Funderar på om man skall ta bort nedre högra hörnet?

Inlagt 2008-02-29 18:18 | Läst 6650 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vilken skön dag du haft Bengt.
Jag har varit till Nikkis äventyrslek med barnen och deras kompisar. Sedan kom de över till oss och buset fortsatte. En heldag med barnen helt enkelt. Inget fotograferande dock, även om många fina tillfällen fanns. Hann som inte med riktigt ;-)

Jag tycker inte du ska ta bort nedre högra hörnet, jag gillar linjen av bladet. Snyggt.
Svar från begust 2008-02-29 19:54
Ja det var en skön dag som laddade batterierna. I morgon skall jag umgås med min fru på en s.k. "Stickout" på Stockholms Stadsmuseum http://www.stadsmuseum.stockholm.se/museet.php?artikel=101&sprak=svenska
KOmmer nog att plåta en del om tid finns.
När man umgås intensivt med barnen hinner man inte alltif fota dem samtidigt :) men man får ju mycket annat istället.
Jag provar olika beskärningar så får vi se var det slutar. Jag har ca 90 bilder från idag på tulpanerna. Får se vad det blir till slut.
Ha en skön kväll
Kapa gärna upptill istället så att glipan försvinner. :o)
Svar från begust 2008-02-29 19:55
Provade det men då försvann spetsen på det främre bladet. Lite kan man ta bort. Fortsätter prova i PS olika varianter och bearbetar övriga bilder.