Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

211 Nytt i bokhyllan

I stälet för bokrea gick jag i går på Ryös Antikvariat på Hantverkagatan och inhandlade lite fotoböcker där. Jag brukar när jag får en stund över gå in och kika bland deras böcker. Oftast hittar jag något av intresse.
Så man får inte gå för ofta, bokhyllan hemma blir så trång och plånboken så lätt. :)

Bild från Amazon.com
It highlights the parallels between the work of the Swiss sculptor and painter Alberto Giacometti and Henri Cartier-Bresson. For decades these artists’ paths constantly crossed, and an underlying affinity developed in their vision of the world.

Bild från Amazon.com
The book is divided into three sections: two "Us" sections, in which Newton and Springs alternately photograph themselves and each other, and a final "Them" chapter that features subjects photographed differently by each photographer.

samt

JONSSON, RUNE: OBSERVERAT, NOTERAT, FOTOGRAFERAT
En samlingsbok av Rune i samband med att han slutade på Konstfack.

Så nu har jag lite att läsa och inspireras av.

Inlagt 2008-02-26 13:05 | Läst 5978 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ja fotobildböcker utgör kanske den främsta inspirationen tycker jag, dom kan man inte få för många av. Synd bara att det blir ganska kostsamt :)
-affe
Svar från begust 2008-02-26 15:56
Japp och jag har svårt att göra mig av med böcker så bokhyllekostnaderna kan öka också :)
Håller med Alf. Snygg omslagsbild på Alberto Giacometti av Henri Cartier-Bresson. Den har jag aldrig sett förr, det brukar alltid vara en annan bild, antingen den när han går över en gata i regnet, eller den där när han går omkring bland sina långbenta figurer. Själv har en bok av Henri Cartier-Bresson som heter RITRATTI: 1928- 1982 med jättefina porträtt, och där är det ytterligare en annan Alberto Giacometti-bild! :)
Svar från begust 2008-02-26 15:55
det finns flera porträttbilder i min bok, samt bilder på Albertos mamma och hans bror.
Det är en hel del text också med lite analyser över deras bildspråk. Läste lite i går kväll, men var för trött för att ta till mig allt.
Blev mest att ligga och titta på bilderna och deras teckningar. Jag visste inte att Henri även tecknade.
Alberto Giacommettiboken är fin, har bläddrat i den en gång. Är väldigt förtjust i John Lords Bok porträttet , som handlar om ett starkt möte med
Giacommetti. Köpte den billigt ett tag men har gett bort dem vartefter. Ghar den som radioteater som jag brukar lyssna på i labbet eller grafiken emellanåt.
Fina böcker som säkrt ger dig inspiration.
mvh
Lasse