Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

212 S & V Svammel

Svartvitt tilltalar mig fortfarande även om jag gillar färg också. Det svartvita känns dock mer tidlöst och det ger en annan känsla i t.ex. porträtt.
Men även miljöbilder eller dokumentärer känns mer äkta för mig när det är s&v. Beror det på det tidiga fotoåren då det var Tri-X som gällde. Nu har jag även provat Fuji Neopan Acros 100. Mycket fint korn en bra porträttfilm
I det projekt jag jobbar med för tillfäller så har jag funnit att jag ofta konverterar bilderna till svartvitt först. Jag är sällan helt nöjd med färgbilderna direkt.
De förbättrade möjligheterna i CS 3 att styra tonerna vid svartvit konvertering gör att det är lite lättare att uppnå de resultat man eftersträvar.

Jag har även förskt mig på en HDR konvertering i färg nyligen, men resultatet blev alldeles för dåligt. Det måste jag jobba mer med. När man sedan ser vad t.ex. Bernt Carlzon gör känner man nästan för att sluta med PS och bildskapande.

Nåväl jag tror att när jag gått igenom kursen vid Högskolan i Jönköping skall jag väl kunna lite mer och förhoppningsvis bli mer nöjd med de jag åstadkommer i PS.
Än så länge jobbar jag med de verktyg jag behärskar och strävar efter tid att öva mer.

Inlagt 2008-02-27 20:59 | Läst 5686 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
personligen är jag otroligt förtjust i SV, speciellt gamla filmer, helt otroligt vackra bilder-- kolla en film som Flugornas Herre tex, man skulle kunna skriva ut varje filmruta för sig och ställa ut som självständiga bilder, rena konstverken...

Färg vs SV förmedlar så olika bildspråk, de är så unika var för sig...

hälsningar Silja