Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

318 Photoshop makro

I dag lyckades jag göra ett makro som förminskar bilder. Jag har gjort det förut men aldrig lyckats köra det som batch. Idag lyckades det och jag känner mig väldigt nöjd. Eftersom jag har 1500 dansbilder att förminska och lägga upp så känns det skönt att slippa sitta och göra det för hand. Nu får datorn jobba och jag skriver blogg samtidigt.

Min relativt nya bärbara med Vista Supreme och 64 bitars teknologi gör att jag inte märker när PS arbetar i bakgrunden då jag surfar. Min förra dator blev som kola vid sådana tillfällen.

FAst det hade varit bra med en funktion för att ladda upp en serie bilder på FS. Kanske Flickr är ett alternativ? Har inte kollat på det ännu. Jo jag har kollat på bilder där men inte hur man laddar upp, skaparkonton mm. Min egen hemsida är under utveckling, har registrerat den och har idé om hur jag vill att den ska se ut. Har dock inte tid och kanske inte heller kunskap nog för att göra det själv. Min frus hemsida gjorde jag för några år sedan, nu skall den uppdateras så jag får börja öva på den. Tänkte köra asp och har en sida jag kan anpassa. Men det händer konstiga saker då jag gör mina försök. Nåväl regnar det på semestern kanske det blir av.

Lite dansbilder, par 813

Dessa bilder är förminskade till 72 dpi samt lite oskarpmask. I övrigt oredigerade.

Inlagt 2008-06-16 22:10 | Läst 3926 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?