Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

2-346 Tokyo 3

Insåg plötsligt idag att jag nog råkat numrera mina inlägg fel!
Jag är inne på mitt andra blogår, men har en 3:a först sedan den 4 maj.
Tänker inte gå tillbaka och ändra utan jag går bara tillbaka till den ursprungliga numreringen med en 2:a först.

I dag har vi varit kulturella, efter frukost tog vi bussen till Shinjuku Station för vidare resa till Uenp Station. Där beökte vi parken med diverse kulturella inslag, bl.a. Tokyo National Museum. Ett historiskt museum med div samlingar. Vi tittat´de bara på en del, tyger/kimonos, svärd, skulpturer, porslin, lackföremål mm från ca 10000 före kristus och framåt. Tyngdpunkten låg på 16-1800 talet.
Vissa objekt hade fotoförbud, andra fick man fotografera fritt. Efter museumet begav vi oss till ett marknadsområde, Amaeyoko, i närheten. Där har varit marknad sedan Edoperioden, men under den amerikanska okupationen var det mycket svartabörshandel där. Ny säljer det allt man kan tänka sig behöva och en hel del som man nog kan leva utan.

Efter lunch så åkte vi vidare till Asakusa och besökte mer kulturAsakusa Kannon, Tokyosheligaste och mest spektakulära tempel enligt guideboken. Stora delar av tempelområdet var stängda, men vi fick i alla fall komam in i själva templet. Imponerande, även om jag inte tycker allt är så vackert. Vägen fram till templet är fyllt av butiker som säljer souvernier och diverse smårätter. Stora delar av templet är också återuppbyggt efter andra världskriget.

Lite bilder: Nikon D700, Sigma 28-200 samt Nikkor 35-70/2,8 främst. Har upptäckt att Sigmagluggen är känslig för motljus. Så 35-70 sitter på oftare. Jag fotar Raw + jpeg och det är jpeg bilderna jag laddar upp utan någon behandling alls. Köpte en beg. minidator med 10 tumsskärm och den har inga program för bildhantering.


Frukost


På tåget, några sover, andra pysslar med mobilen


Gatuvy


Annan gata, med ungdomskultur

_
Sådana här klänningar fanns det massor av


Undrar om det är medvetna om vad det skriver? Butken heter bara Candy.

Inlagt 2009-06-30 14:49 | Läst 7579 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver